Huojennu kirjoittamalla!

Tavoite

Ryhmän tavoitteena on kirjoittamisen ja keskustelun avulla
- antaa aikaa itselleen ja tilaa omille ajatuksille,
- huomata, ettet ole yksin tuntemustesi kanssa,
- saada uudenlaisia näkökulmia tuttuihin ajatuksiin,
- tunnistaa vahvuuksia ja voimanlähteitä,
- oppia tuntemaan itsesi paremmin,
- löytää uusi tapa käsitellä tunteita ja
- löytää välineitä omaan henkilökohtaiseen kasvuun.

Kohderyhmä

Kuulut tämän kurssin kohderyhmään, kun
haluat huojentuneemman ja valoisamman mielen,
haluat jäsentää ajatuksiasi,
verestää arjen pyörittämisessä unohtuneita hyviä muistoja,
kaipaat lisää voimavaroja,
tarvitset lisää iloa ja naurua elämääsi tai
haluat kirjoittaa ihan vain ilman laatuvaatimuksia tai suorituspaineita.

Et tarvitse minkäänlaista aiempaa kirjoittamiskokemusta. Kurssi sopii kaikenikäisille.

Sisältö

Kurssilla kirjoitetaan lyhyitä kirjoitustehtäviä. Tehtävien avulla houkutellaan esiin unohtuneita muistoja, ääneenlausumattomia toiveita, kiitollisuudenaiheita ja totutellaan kirjoittamaan ilman sisäisen kriitikon napinoita. Kirjoittamisen sytykkeenä käytetään muun muassa kuvia, ääntä, muistoja, esineitä ja kurssipaikan ympäristöä. Kirjoittaminen voi lähteä myös liikkeelle toisten kirjoittamista teksteistä kuten runosta, sadusta tai lehtiartikkelista.

Kurssilla keskustellaan paljon. Saat jakaa omia tekstejäsi, jos niin haluat. Sinä päätät, mitä luet ääneen ja mitkä ajatukset jaat muiden kanssa. On myös lupa olla hiljaa.

Mukaan tarvitset vain uteliasta mieltä ja kirjoitusvälineet oman valintasi mukaan.

Kurssin aikataulu:
1.10. klo 18.00-20.00
2.10. klo 10.00-17.00
3.10. klo 10.00-14.00

Lisätietoja

kouluttajat: Mari Kuusisto, kirjallisuusterapiaohjaaja, DI
Koulutuksen hintaan sisältyy lounas lauantaina ja sunnuntaina. Kansanopistolla on myös mahdollisuus yöpyä edullisesti. Kysy lisää info.kansanopisto@kpedu.fi tai koulutussihteeri 040 8085035

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää