Hitsauksen tai koneistuksen täydennyskoulutus (714492)

Tavoite

Tavoitteena on kehittää ja/tai laajentaa hitsaustaitoa sekä suorittaa pätevyyskokeita ja työllistyä erilaisiin metallialan työtehtäviin hitsaajaksi, asentajaksi, putkisto- ja kokoonpano tehtäviin sekä vaativiin teräsrakennehitsaustehtäviin tai koneistajaksi.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, aiemmin metalliteollisuudessa hitsaavassa teollisuudessa tai kokoonpanokonepajalla työkokemusta hankkineille työnhakijoille.

PÄÄSYVAATIMUKSENA on hitsausalan peruskoulutus tai muuten hankittua hitsauskokemusta. Vaaditaan työkokemusta 1-2 vuotta työtehtävän mukaan, ammattioppilaitoksen päättötodistus metallialalta sekä työkokemusta mahdollisesti lisänä.

Sisältö

Koulutus antaa valmiudet osallistua metallialan tehtäviin hitsaavassa tai teräs- ja levyrakenneteollisuudessa tai koneistustehtävissä.

Koulutukseen otetaan oppilaita paikkojen sallimissa rajoissa kerran viikossa. Koulutuspituudet ovat henkilökohtaisista tavoitteista ja lähtötasosta riippuen viikosta kolmeen kuukauteen. ( 5-60 päivää)

Ilmoita hakemuksessasi, mikäli sinulla on työpaikka tiedossa luokkahitsauksen jälkeen.

Koulutuksen sisällön voi henkilökohtaisesti valita seuraavista aiheista neuvotellen vastuukouluttajan kanssa:

HITSAUSMENETELMÄT:
- 111 puikkohitsaus
- 131 MIG-umpilankahitsaus
- 135 MAG-umpilankahitsaus
- 136 MAG-täytelankahitsaus
- 138 MAG-metallitäytelanka
- 141 TIG-hitsaus
- 142 TIG-hitsaus ilman lisäainetta
- 311 Kaasuhitsaus
RAAKA-AINEET: CR ISO 15608 mukaiset
- 1 Teräkset joiden ylempi myötöraja ReH < 360 N/mm
- 2 Termomekaanisesti valssatut hienoraeteräkset ReH> 360N/mm
- 5 Vanadiinia sisältämättömät Cr - Mo teräkset joissa C< 0,35%
- 8 Austeniittiset ruostumattomat teräkset joissa Ni< 31%
- 10 Austeniittis- ferriittiset teräkset (duplex-teräkset)
- 21 Puhtaat alumiinit
- 22 Alumiini Mangaaniseokset (ei lämpökäsiteltävät)

LEVYTYÖT:
- levytekniikka, ohutlevytyöt, kokoonpano
- CNC-särmäys
- CNC-polttoleikkaus.

Koulutukseen liitettävissä oleva muu koulutus
- Tulityökorttikoulutus
- Työturvallisuuskortti


Neljän viikon pituiseen koulutukseen voidaan sisällyttää SFS-EN 287-1 standardin mukaisen hitsausluokan suoritus (yksi luokka). Jos oppilaalla on todistus työnantajalta, että hän työllistyy luokan suoritettuaan voidaan suorittaa useampia tarvittavia hitsauskokeita.

Lisätietoja

Koulutukseen haetaan www.tyomarkkinatori.fi kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus.

Täytä hakemus koulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden ja kiireellisyyden perusteella tehdään koulutusvalinnat. Tuo siis esiin jo hakemuksessasi kaikki ne seikat, mitkä haluat lukea eduksesi (myös työkokemus ja kuvaus aiemmista työtehtävistä). Ilmoita hakemuksessasi, mikäli sinulla on työpaikka tiedossa luokkahitsauksen jälkeen.



Lisätietoja koulutuksesta antaa kouluttaja Juho Ojala, puh. 040 808 5019, sähköpostia voi laittaa juho.ojala@kpedu.fi (lomalla 22.12-8.1).

HUOM!
Koulutusetuuksista lisätietoa antaa Koulutuslinja, puh. 0295 020 702

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Arttu Pynssi kulkee Vetelistä Kokkolaan aamuisin linja-autolla kouluun Kokkolan ammattikampukselle. Hän opiskelee nyt kolmatta vuotta kone- ja metallialan perustutkintoa ja valmistuu keväällä 2016 levyseppähitsaajaksi.

Lue lisää

Kokkolalainen Miro Mikkola on malliesimerkki siitä, miten käy, kun ammattiopinnot kiinnostavat ja halua oman alan töihin riittää. 19-vuotias Miro valmistui kone- ja metallialan perustutkinnosta puoli vuotta etuajasta ja hänet palkattiin suoraan AP-Telalle töihin koneistajaksi.

Lue lisää

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon on kevään yhteishaussa avoinna viitisenkymmentä opiskelupaikkaa. Kokkolan ammattikampuksella sijaitsevassa hallissa riittää tohinaa tälläkin hetkellä, kun opiskelijoilla on työn alla sekä asiakastöitä että harjoitustöitä. 

Lue lisää

Kaikki asiat eivät aina suju suunnitelmien mukaisesti. Tämän oppi 20-vuotias Jukka Torppa, jolla oli selkeät suunnitelmat ajoneuvoasentajaksi valmistumisen jälkeiselle ajalle. Seuraavaksi olisi vuorossa armeija, ja sen jälkeen töihin tai jatko-opiskelemaan. Kaksi viikkoa ennen armeijaan lähtöä tuli kuitenkin diagnoosi, joka lykkäsi armeijaan menemistä saman tien ainakin parilla vuodella.

Lue lisää