Hieronnan erikoisammattitutkinto, urheiluhieronnan osaamisala

Tavoite

Hieronnan erikoisammattitutkinto tarjoaa mahdollisuuden hierojan tietojen ja taitojen päivittämiseen ja uuden oppimiseen. Tutkinnon suorittamalla syvennät jo olemassa olevaa osaamistasi mm. tutkimisen, hieronnan, ohjauksen ja muiden hierontaa tukevien hoitojen osalta.

Tarjoamamme tutkinnon osat antavat sinulle keinoja nivelliikkuvuuden lisäämiseen sekä opettavat huomioimaan asiakkaana olevan urheilijan kokonaisvaltaisesti. Opettajien lisäksi saat paljon arvokasta tietoa hierojakollegoilta. Yksin työskentelevälle koulutus mahdollistaa ajatusten ja tiedon vaihdon muiden alalla työskentelevien kanssa. Koulutus on myös hyvä mahdollisuus täyttää terveydenhuollon ammattihenkilön täydennyskoulutusvelvollisuutta.

Kohderyhmä

Koulutukseen hakeutujalla on hyvä olla teoriatiedon sekä käytännön hierontatyön osaamista. Ensisijaisesti koulutus on suunnattu koulutetuille hierojille. Muiden hakijoiden kohdalla kartoitamme osaamisen ennen valintaa.

Hakijan tulee antaa pyydettäessä koulutuksen järjestäjälle opiskelijaksi ottamisen edellyttämät terveydentilaansa koskevat tiedot sekä mahdollinen tieto aikaisemmasta opiskeluoikeuden peruuttamista koskevasta päätöksestä. Opiskelijaksi hakeutuvan oma kuvaus nykyhetken terveydentilastaan riittää valintatilanteessa.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla sairaudet, jotka rajoittavat toimintakykyä tai estävät käytönnön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen:
- psyykkiset sairaudet, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
- fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat
- päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus
- veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista

Sisältö

Hieronnan erikoisammattitutkinto koostuu yhdestä kaikille pakollisesta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Urheiluhieronnan osaamisalassa pakollisena tutkinnon osana on urheilijan lihashuolto. Tutustu tutkinnon osiin lisää Kpedun toteuttamissuunnitelman avulla https://bit.ly/33yO0A3.

Koko tutkinnon suoritettuasi voit käyttää tutkintonimikettä Urheiluhieroja (EAT). Halutessasi voit hakeutua suorittamaan vain yhden tutkinnon osan.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähi-, etä- ja itsenäistä opiskelua. Lähiopetusta noin kaksi päivää kuukaudessa.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Opiskelijavalinnan tekemiseksi hakijat haastatellaan. Seuraava koulutuksen aloitus kevään 2024 aikana.

Koko koulutuksen hinta 700 €, yksittäiset tutkinnon osat 200 €/tutkinnon osa. Koulutusmaksu laskutetaan myöhemmin.

Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Linda Nevalainen, p. 040 808 5052,
henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Koulutus on mahdollista toteuttaa myös oppisopimuksella sekä yrittäjän oppisopimuksella edellytysten täyttyessä. Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme oppisopimuskoulutuksesta. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää