AVA 2 Aikuisten maahanmuuttajien valmentava koulutus, jatkokoulutus (1 lukukausi, alle 6kk)

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu niille, joiden kielitaito ei vielä Valman tai muiden alueella järjestettävien jatkokoulutuksien jälkeen riitä ammatillisiin opintoihin.

Sisältö

Lähtötason arviointi ja henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, opiskelijan ohjaus (mm. ammatinvalinnan ohjaus), suomen kieli ja viestintätaidot, työelämä- ja yhteiskuntaosaaminen (sisältää työssäoppimisen), yleiset aineet (mm. tietotekniikka, matemaattis-luonnontieteelliset sisällöt), opiskeluvalmiudet sekä valinnaiset aineet (mm. ensiapu, hygieniaosaaminen, ammatillisesti valmentavat sisällöt).

Opiskelijalla on mahdollisuus hankkia kieliopintojen rinnalla ammatillista osaamista mm. seuraaviin tutkintoihin / tutkinnon osiin: kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, henkilökohtaisena avustajana toimiminen tai avustaminen ja huolenpito.

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakeutua tutkinnon suorittajaksi jatkuvan haun kautta.

Lähiopetusta on viitenä päivänä viikossa, viisi oppituntia päivässä (25 h/viikko). Lisäksi päivittäiset kotona suoritettavat etätehtävät (n. 2 h/päivä).

AVA 2 -koulutus on tarkoitettu niille maahanmuuttajille, joilla on noin taitotason A2.1. suomen kielen taito. Opiskelijalle maksetaan YKI-keskitason testiin osallistuminen (mikäli hänen osaaminen on vaadittavalla tasolla). Koulutukseen kuuluu jatkuva arviointi ja kielitaito arvioidaan testillä koulutuksen alussa ja päättyessä.

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen voi hakea Kpedun koulutushakupalvelun kautta (verkkosivulla haku) tai ottamalla suoraan yhteyttä oppilaitokseen.

Hakijat haastatellaan (kielitesti).

Oppilaitos tekee valintapäätökset. (Jos olet työtön työnhakija, sinun on mahdollista opiskella lyhytkestoisia eli enintään kuuden kuukauden opintoja työttömyysetuudella. Jos olet TE-toimiston asiakas, ole yhteydessä TE-toimistoon ennen koulutuksen aloittamista).

Lisätietoja

Elisa Märsylä, elisa.marsyla@kpedu.fi puh. 044 7250 893
Kirsi Mikkola, kirsi.mikkola@kpedu.fi puh. 044 7250 878

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kiinalainen BingLing Jiang tuli Suomeen poikaystävänsä perässä 10 vuotta sitten. Poikaystävä taas oli tullut ensin opiskelemaan Centria-ammattikorkeakouluun ja sittemmin töihin maatilalle Himangalle. Pariskunta asettui Kokkolaan ja heillä on nyt kolmevuotias tytär. BingLing osallistui Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä vuoden kestäneeseen aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen ja aloitti sen kanssa samaan aikaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon opiskelun.

Lue lisää

Emil Kinnunen, Nea Takala ja Jerry Korkeamäki hakevat suuntaa tulevaisuuden opintoihin Valma-koulutuksesta, joka on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille ammatilliseen koulutukseen valmentavaksi vuodeksi.

Lue lisää

Valma-koulutuksen juuret kylvettiin lähes kymmenen vuotta sitten, kun Ammattistartti-ryhmä aloitti yhdessä ammattikoulun asuntolan solussa. Aluksi koulutus oli puolen vuoden mittainen, mutta koulutuksen kestoa lisättiin pian vuoteen.

Lue lisää