Tavoite
Opintojen aikana hankit ruoka- ja anniskeluravintolan tarjoilijan työtehtäviin tarvittavan osaamisen ja suoritat ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta tutkinnon osan Annosruokien ja juomien tarjoilu, 40 osp.
Kohderyhmä
Edellytyksenä koulutukseen ovat perustiedot ja taidot tarjoilijan työtehtävistä opiskelun tai työkokemuksen kautta. Koulutukseen voivat osallistua henkilöt, jotka haluavat työskennellä ruoka- tai anniskeluravintolassa, ja heille sopii ilta ja viikonloppu painotteinen työ.
Sisältö
Opinnoissa hankit osaamista ruokaravintolan asiakaspalvelu- ja anniskelutehtäviin, opit kunnostamaan asiakas- ja työtiloja, esittelemään, myymään, ottamaan tilauksia ja tarjoilemaan asiakkaiden tilaamia ruoka-annoksia ja juomia. Toimimaan anniskelutehtävissä, rekisteröimään ja tilittämään myynnin sekä laskuttamaan asiakkaista, palvelemaan vieraskielisiä asiakkaita.
Opiskelu toteutetaan monimuotokoulutuksena ja opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Lähiopetuspäivät toteutuvat opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja ja osaamisen hankkimista ruokaravintolassa, joko koulutussopimuksella (ei työsuhdetta) tai oppisopimuksella (työsuhteessa). Osaamisen hankkiminen suunnitellaan yhdessä kanssasi.
Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa opintojen osaamisen hankkimiseen ja koulutuksen kestoon.
Tutkinnon osan perusteet: https://bit.ly/3J1jw8Q
Opinnot alkavat 24.10.2022 klo 10.00 tai henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Leena Roukala p. 040-808 5069
Tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Lisätietoja oppisopimuksesta:
Sanna Siirilä-Hyyppä, p. 044 725 0729
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi. Hakijapalvelut, 040 8085010 hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Hakuaika 1.5. - 17.10.2022