AK Luontaishoitaja

Tavoite

Täydentävilla ja vaihtoehtoisilla (CAM) hoitomuodoilla tuetaan ja elvytetään ihmisen omaa luonnollista kykyä tervehtyä ja tasapainottua. Luontaishoidot ovat kehon häiriöitä enneltaehkäiseviä ja stressioireita lievittäviä. Luontaishoitajan tehtävä on mahdollistaa asiakastaan löytämään uusia näkökulmia ja elämänsuuntia kehon stressioireiden ennaltaehkäisyyn ja jo syntyneiden poistamiseen ja kehon voimavarojen palautumiseen.
Luontaishoitajakoulutuksen kokonaislaajuus on 37 opintopistettä, (op).

Kohderyhmä

AK (= Ammattiin Koulutettu) Luontaishoitaja- koulutus on kaikille avoin.

Sisältö

Koulutuksen sisältö:

Moduuli A: Täydentävien hoitomuotojen perusteet, Rentoutusterapia 1, Ravintoterapia 1, Ravintoterapia 2, Ravintoterapia 3, Ravintoterapia 4
Moduuli B: Shiatsuterapia 1, Shiatsuterapia 2, Shiatsuterapia 3, Shiatsuterapia 4
Moduuli C: Kukkaterapia 1, Kukkaterapia 2
Moduuli D: Vyöhyketerapia 1, Vyöhyketerapia 2, Vyöhyketerapia 3
Moduuli E: Fytoterapia 1
Moduuli F: Homeopaattinen ensiapu
Moduuli G: Aromaterapia 1, Aromaterapia 2
Moduuli H: Aurikuloterapia

Luontaishoitajan opinnot ovat monimuoto-opiskelua, joka sisältää 360 h lähiopetusta (20 viikonloppua la-su), 360 h ohjattua etäopiskelua, 200 h hoitoharjoittelua omalla ajalla, 60 h kirjallisia kokeita sekä kolme opinnäytettä opettajalle 8 h.

Saadakseen todistuksen opiskelijan tulee lisäksi suorittaa erillisinä opintoina hyväksytysti myös:
- Lääketieteen perusteet (vähintään 380 h= 14 op), ellei opiskelijalla ole terveydenhuoltoalan pohjakoulutusta.
- SPR:n hyväksymä ensiavun peruskurssi (EA 1).

Vaatimuksena luontaishoitajan koulutukseen on vähintään 20 vuoden ikä (ei yläikärajaa). Vaatimuksia pohjakoulutukselle ei ole.

AK Luontaishoitajakoulutus toimii AK Luontaisterapiaopiston shiatsu-, vyöhyke-, aroma-, ja luontaisterapeuttikoulutusten sekä uuden AK Rentoutus- ja Hyvinvointiterapeuttikoulutuksen pohjakoulutuksena.

Aikataulu: lähiopetusta 1 koulutusviikonloppu/kk (kesä-ja heinäkuussa kesäloma) la klo 10.30-18.30 ja su 8.30-16.30.

Lukuvuoden 2020 koulutusviikonloput löydät http://www.luontaisterapiaopisto.net sivustolla olevasta koulutuskalenterista ryhmätunnuksella LH57

Koulutuksen hinta sisältää opetuksen, luentomateriaalin, hoitonäytteet (3 kpl) ja lounaan lähiopetuspäivinä. Maksu laskutetaan kuukausierissä. Koulutus järjestetään Keski-Pohjanmaan kansanopistolla, jossa on mahdollisuus yöpyä kurssihotellissa.

Kouluttajat: Annikki Aro: vastaava kouluttaja, sairaanhoitaja, diplomiluontaisterapeutti, diplomishiatsuterapeutti ja diplomihomeopaatti.
Satu Rantala: AK Luontaishoitaja, AK Luontaisterapeutti ja koulutettu hieroja

Lisätietoja

Vastaa hakulomakkeen lisätietokentässä seuraaviin: Miksi haluat opiskella luontaishoitajaksi/- terapeutiksi? Mitä odotat koulutukselta? Kuvaile oma terveydentilasi. Kokemukset luontaisterapioista.

Lisätietoja koulutuksesta: AK Luontaisterapiaopiston vastaava kouluttaja Annikki Aro, p. 040 5055124, info(at)luonnollisestiterve.fi, www.luontaisterapiaopisto.net

Lisätietoja koulutuksen käytännön järjestelyistä: koulutussihteeri Seija Prittinen, p. 040 808 5035 tai info.kansanopisto(at)kpedu.fi
Pidätämme oikeuden kurssin perumiseen, mikäli osallistujia ei ole riittävästi.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää