Burleski viikonloppu - Tervetuloa kimaltamaan!

Tavoite

Burleskiviikonloppuna opetellaan burleskin leikkisää liikekieltä sekä käydään läpi burleskin historiaa. Lisäksi jokaisella on mahdollisuus luoda oma burleskihahmonsa ja lähteä kehittämään tuon hahmon liikekieltä ja ulkoasua. Burleskihahmo voi olla hillitty, sensuelli, hauska, ja/tai räävitön ja groteski. Burleskin avulla voi ilmaista monenlaisia teemoja ja tunteita. Omaan burleskihahmoon voi tuoda mukaan myös drag-elementtejä, leikkiä sukupuolella sekä opetella drag meikin perusteita.


Burleskissa olennaisinta on huumori, tanssin ilo sekä kehopositiivisuus sukupuoleen tai ikään katsomatta. Burleskityöpajoissa ei riisuuduta.


Voit tulla burleskiviikonlopun työpajoihin vaatteissa, joissa on sinun hyvä liikkua. Halutessasi voit ottaa mukaan huiveja, puuhkan, viuhkan, hatun ja / tai hansikkaita, joita voidaan käyttää harjoitteita tehdessä. Voit tanssia paljain jaloin tai sellaisissa korkokengissä, joilla on mukava liikkua.

Viikonlopun tavoitteena on tanssin ja teatteri-ilmaisun avulla löytöretkeillä omaan aistillisuuteen turvallisessa ja leikkisässä ympäristössä. Samalla voit viettää viikonlopun hauskassa seurassa!

Kohderyhmä

18- 110-vuotiaat, kaikenikäiset ja kokoiset, leikkisyydestä ja rennosta yhdessäolosta nauttivat henkilöt. Osallistuminen ei vaadi tanssi- tai teatteritaustaa.

Sisältö

- Burleskin historiaa
- tanssia
- oman hahmon rakentamista ja liikekielen luomista
- oma pienimuotoinen esitys sunnuntaina (jos haluaa)
- valokuva omasta burleski/dragi- hahmosta (jos haluaa)


Tunneilla ei ole pakko tehdä mitään mitä ei halua, mutta niillä annetaan monipuolisia mahdollisuuksia niille, jotka haluavat heittäytyä pidemmällekin burleskin ja dragin mielenkiintoiseen maailmaan.

Viikonlopun aikataulu:
Lauantai 20.8. klo.9.00-19.30, mahdollisuus harjoitella klo.23.00 saakka.
Sunnuntai 21.8.klo.9.00-14.45
Kurssille otetaan 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Sinulle lähetetään viikonlopun ohjelma s.postitse ilmoittautumisajan jälkeen vahvistaessasi osallistumisesi. Valokuva lähetetään sinulle viikonlopun jälkeen s.postitse.

Lisätietoja

Kouluttaja: Jaana Pirskanen burleski- ja dragesiintyjä, psykologi, työpajojen ohjaaja, videotaiteentekijä, ihmisoikeustoimija.

Koulutustausta: tanssitaiteen kandidaatti, psykologian ja filosofian maisteri, sukupuolentutkimuksen jatko-opintoja, työterveyspsykologian erikoistuminen.

Jaana esiintyy kansainvälisesti burleski- Ja draghamoilla Theodora Rex, Magnus Love ja Rhea Gone.
Voit tutustua Jaanaan ja hänen hahmoihinsa ja esityksiinsä nettilinkistä: https://jaanapirskanen.com
tai facebook: https://www.facebook.com/theodora.rex

Valokuvaus kurssilla: Reijo Ahola, @epframes

Hinta 140€ sisältää opetuksen ja ohjauksen, valokuvan omasta burleski- hahmosta, lounaan ja omatoimikahvit kurssipäivinä. Päivälliseksi (iltapalaksi) voit ottaa mukaan omia eväitä, käydä lähikaupassa tai tilata lähistöltä keskipohjalaiseen henkeen tuunattuja pizzoja. Kansanopistolla voi yöpyä edullisesti (2 hh / 30€ / yö, sis. omatoimiaamupala, vuodevaatteet ja pyyhkeet). Yöpyjille on saunomismahdollisuus.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää