Á la carte -ruoanvalmistus, Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon osa

Tavoite

Hankit ala carte -kokin tehtäviin tarvittavan osaamisen ja voit työllistyä sen jälkeen à la carte -ruokaravintolaan ruoanvalmistuksen työtehtäviin. Suoritat ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta tutkinnonosan Á la carte -ruoanvalmistus 30 osp.

Kohderyhmä

Edellytyksenä koulutukseen ovat perustiedot ja taidot ammattikeittiön ruoanvalmistuksen tehtävistä opiskelun tai työkokemuksen kautta. Koulutukseen voivat osallistua henkilöt, jotka haluavat työskennellä á la carteruokia valmistavassa ruokaravintolassa, ja heille sopii ilta ja viikonloppu painotteinen työ. Sopii myös henkilöille, jotka jo työskentelevät á la carte -ravintolassa ja haluavat hankkia lisää osaamista.

Sisältö

Opit esivalmistamaan (misaus), valmistamaan ja laittamaan esille ruokalistan mukaisia à la carte -annoksia, kansallisia sekä kansainvälisiä á la carte alku-, pää- ja jälkiruokia lautas- sekä vatiannoksia. Hallitset annoskortin ja gastronomian periaatteet. Hankit osaamista á la carte -ravintolan eri sesonkien raaka-aineista, työtehtävien suunnittelusta ja aikatauluttamisesta.
Opiskelu toteutetaan monimuotokoulutuksena ja opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Lähiopetuspäivät toteutuvat opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja ja osaamisen hankkimista ruokaravintolassa, joko koulutussopimuksella (ei työsuhdetta) tai oppisopimuksella (työsuhteessa). Osaamisen hankkiminen suunnitellaan yhdessä kanssasi.

Aikaisemmin hankittu osaaminen vaikuttaa opintojen osaamisen hankkimiseen ja koulutuksen kestoon.
Tutkinnon osan peruste: https://bit.ly/3u6jNDj

Opinnot alkavat 19.09.2022 klo 10.00 tai henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Leena Roukala p. 040-808 5069

Tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Lisätietoja oppisopimuksesta:
Sanna Siirilä-Hyyppä, p. 044 725 0729

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi. Hakijapalvelut, 040 8085010 hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Hakuaika 1.5. - 13.9.2022

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

20-vuotiaalla Brita Koivistolla ja 17-vuotiaalla Laura Koskelalla on kokemusta ruoanlaitosta jo reilusti yli kymmenen vuoden ajalta. Kumpikin on lähtöisin isosta perheestä, ja keittiöhommat ovat siten tulleet tutuiksi jo pienestä pitäen. Koivisto muistelee tehneensä ensimmäistä kertaa ruokaa noin neljä- tai viisivuotiaana.

Lue lisää

Adele Kinnunen, 22, on työskennellyt helmikuusta 2018 lähtien maineikkaan huippuravintola Savoyn vuoromestarina. Hän valmistui ravintolakokiksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2016. Kinnunen selviytyi arvostetun PRO-kisan ravintolan kokki -sarjan kärkikolmikkoon. Hän on myös voittanut ammattitaidon suomenmestaruuden ravintolakokkilajissa. Menestys on seurannut toistaan ja vieläpä lyhyessä ajassa. Missä mahtaakaan piillä Kinnusen menestysresepti?

Lue lisää

Kokkolalainen Anders Wentin kertoo olleensa aina utelias kokeilemaan uutta. Ehkä juuri siksi Wentin teki viime syksynä työurallaan täyskäännöksen. Oulun ruotsinkielisen yksityiskoulun rehtorina ja toiminnanjohtajana työskennellyt Wentin irtisanoutui ja lähti opiskelemaan kokiksi.

Lue lisää

Keväällä 2017 kokiksi hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta valmistunut Samuel Lönnbäck nauttii, kun saa haastaa itseään.

Lue lisää

Jenna-Sofia Paananen Toholammilta ja Saija Anttila Himangalta opiskelevat viimeistä vuotta elintarvikealan perustutkintoa ja valmistuvat keväällä leipuri-kondiittoreiksi.  Leipuri-kondiittori on yksi elintarvikealan perustutkinnon kolmesta osaamisalasta.

Lue lisää

Kokkolalainen Kati Järvi oopiskelee viimeistä vuotta elintarvikkeiden valmistamista. Hän mietti hakemisvaiheessa vaihtoehtoina myös hotelli-, ravintola- ja cateringalaa sekä lukiota, mutta valitsi elintarvikealan perustutkinnon.

Lue lisää

19-vuotias kannuslainen Adele Kinnunen opiskelee nyt kolmatta eli viimeistä vuotta kokiksi Ammattikampuksella. Rankan alan Adele valitsi tarkoituksella.

Lue lisää

Soite on yksi alueemme suuri ravintola- ja cateringalan työllistäjä. Alalle valmistuneiden tulevina työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset

Lue lisää

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevien työsalissa riittää tohinaa, kun opiskelijoiden käsissä valmistuu päivittäin niin suolaisia kuin makeitakin tuotteita.

Lue lisää