Pelit taiteena

Tavoite

Oppia hyödyntämään pelillisyyttä omassa taiteessa.

Kohderyhmä

Osallistua voivat kaikki kiinnostuneet.

Sisältö

Työpajassa tutkitaan sitä, miten taiteessa voisi hyödyntää pelin elementtejä. Lautapelit, digitaaliset pelit ja sääntöihin perustuvat keholliset pelit/leikit tarjoavat kaikki taiteelle hieman erilaisia toimintamalleja. Toisaalta on kiinnostavaa, mitä taide tarjoaa peleille: taidepeleissä ei välttämättä pyritä tiukasti rajattuun päämäärään tai voittoon, vaan pelkkä pelin parissa puuhailu saattaa olla tavoite sinänsä. Taiteen historiassa esimerkiksi Fluxus ja Situationistit ovat hyödyntäneet pelillisyyttä, ja kurssilla tutustummekin myös heidän teoksiinsa inspiraation lähteenä.
Kurssin aikana tehdään suunnitelma pelilliseen taideteokseen. Suunnitelman voi tehdä yksin tai pienryhmässä, ja sitä kehitetään yhteisöllisesti keskustelun ja palautteenannon kautta.

Aika:
ke-to klo 9.30 - 15.30
pe klo 9.30 - 14.00

Lisätietoja

Hinta:
50 € (sisältää opetuksen ja lounaan)

Opettaja Oona Tikkaoja on kuvataiteilija ja taiteen tohtori, joka on hyödyntänyt pelillisyyttä teoksissaan eri tavoin.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää