Maatalousalan erikoisammattitutkinto, Turkistilan johtamisen osaamisala
Tavoite
Miten parannat pentutulosta? Millaista on hyvä rehu? Miten tunnistat ja hoidat eläinten sairauksia? Miten kehität tilaasi ja parannat sen kannattavuutta? Miten parannat nahkojen laatua? Miten johdat tilaasi? Miten parannat eläinten hyvinvointia?
Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastausta tarhaajamestarikoulutuksessa.
Koulutuksessa pyritään rakentamaan tavoitteellisesti ratkaisuja kannattavaan turkistuotantoon. Tavoitteena on kouluttaa oman turkistilan ja elinkeinon kehittäjiä. Erikoisammattitutkinto on alan korkein tutkinto.
Kohderyhmä
Erikoisammattitutkintoon voivat hakeutua perustutkinnon turkistalousalalta suorittaneet tai vastaavat tiedot omaavat henkilöt (vähintään neljän vuoden työkokemus alalta).
Sisältö
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp), joka koostuu pakollisista (120 osp) ja valinnaisista (60 osp) tutkinnon osista.
Pakolliset tutkinnon osat:
- Turkistilan jalostustoiminnan kehittäminen
- Turkistilan kehittäminen ja turkiseläinten hyvinvoinnin edistäminen
Valinnaiset tutkinnon osat esim.:
- Turkiseläinten ruokinnan optimointi
- Maatalousalan yrityksen brändin rakentaminen
- Työnantajana toimiminen maatalousalalla
Tutkinnon perusteet:
https://bit.ly/2EpcCv5
Koulutus alkaa syyskuussa 2020 ja kestää noin kaksi vuotta. Koulutuksen voi suorittaa oppisopimuksella oppisopimuksen edellytysten täyttyessä. Lähiopetusjaksoja (2-3 pv) on noin kerran kuussa ja ne keskittyvät tilan töiden suhteen hiljaisimpiin kausiin.
Lisätietoja
Lisätietoja:
Tapio Hernesniemi, p. 044 725 0622
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakjapalvelut(at)kpedu.fi
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi
Laajuus
180 ospPaikka
KannusOppilaitos
Keski-Pohjanmaan ammattiopistoHinta
600 €Hakeminen
Jatkuva hakuTutkinnon muut koulutukset
Yhteystiedot
Keski-Pohjanmaan ammattiopistoHakijapalvelut
Puhelin: 040 808 5010
Sähköposti: hakijapalvelut(a)kpedu.fi
Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.
Lue lisääKun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.
Lue lisääLohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.
Lue lisääEläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.
Lue lisääMaaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.
Lue lisääOuti Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.
Lue lisääKannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.
Lue lisääKokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.
Lue lisääKeväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.
Lue lisääMaatalousalan perustutkintoa opiskelevat kinnulalaiset Lauri Vasalampi ja Miikka Kinnunen valitsivat maatalousalan yhteishaussa siksi, että ala oli heille tuttu, mutta myös mieluinen.
Lue lisääMuut vastaavat koulutukset
HAKUAPUA!
Hakijapalvelut 040 808 5010
hakijapalvelut(a)kpedu.fi
INFO 040 808 5566
Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA
Tiedustelut: info(at)kpedu.fi
Kirjaamo: kirjaamo(at)kpedu.fi