Taidevirtaset

Tavoite

Linjan opiskelijalla on mahdollisuus kehittää ilmaisu-, vuorovaikutus- ja muita taitojaan esimerkiksi teatterin, musiikin, tanssin, kuvataiteen ja kädentaitojen keinoin. TaideVirtaset esiintyvät, keikkailevat ja pitävät näyttelyitä mahdollisuuksien mukaan. Opiskelu TaideVirtaset-linjalla on käytännönläheistä ja tukee opiskelijan omaa taiteellista ilmaisua. TaideVirtasilla on myös yhteisiä opintoja Virtaset-linjan kanssa. Yhteisten opintojen pääpaino on vuorovaikutus- ja opiskelutaitojen kehittämisessä sekä itsetuntemuksen vahvistamisessa.

Kohderyhmä

Linja on suunniteltu erityistä tukea tarvitseville yli 16-vuotiaille taiteellisesta ilmaisusta kiinnostuneille henkilöille. Oman opiskelumotivaation lisäksi edellytämme valmiuksia toimia ryhmässä sekä kykyä työskennellä suhteellisen omatoimisesti.

Sisältö

Lukuvuoden opintojen sisältö rakentuu pitkälti opiskelijoiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Opinnot voivat sisältää esimerkiksi seuraavia taideaineita:

- Kuvataide: Tehdään kuvataidetta monin eri tekniikoin: mm. piirustus ja maalaus, grafiikka, kankaanmaalaus, huovutus sekä kokeellinen kuvataide.
- Kädentaidot: Harjoitellaan kädentaitoja monin eri tekniikoin: mm. keramiikka ja kuvanveisto, puutyöt, kankaanpainanta, huovutus, virkkaus ja erilaiset lankatekniikat.
- Teatteri: Harjoitellaan näyttelemistä, fyysistä ilmaisua ja ääntä erilaisissa rooleissa, keksitään tarinoita ja improvisoidaan. Lisäksi tutustutaan teatterivaloihin, puvustamiseen ja lavastamiseen sekä valmistetaan pieniä esityksiä.
- Musiikki: Tutustutaan erilaisiin musiikkityyleihin ja soittimiin, lauletaan ja soitetaan yhdessä, harjoitellaan esiintymistä ja esiinnytään sekö valmistetaan erilaisia äänimaisemia.
- Tanssi: Parannetaan kehontuntemusta liikkuen ja tanssien. Opetellaan itsensä ilmaisemista kehon liikkeen avulla ja tehdään erilaisia luovia liikeharjoituksia. Tutustutaan erilaisiin tanssityyleihin.

Linjalla voit opiskella maanantaista perjantaihin, 1-5 päivää viikossa, oman mielenkiinnon mukaan. Teemme yhteistyötä kansanopiston muiden linjojen kanssa.

Lisätietoja

TaideVirtaset-linjalla työskentelee useita eri opettajia (sisällön asiantuntijoita) sekä ohjaaja. Oman henkilökohtaisen avustajan jokainen palkkaa tarvittaessa itse. Kuljetuspalvelun opiskelijat hakevat kaupungilta.

Hinnat: 2 päivää 35€, 3 päivää 50€, 4 päivää 60€, 5 päivää 70€ sisältää opetuksen ja lounaan. Yöpyminen 20€/yö, sisältää ohjatun asumisen asuntolassa, päivällisen, iltapalan, aamupalan ja vapaa-ajan ohjauksen iltaisin.

Linjalla on mahdollisuus opiskella opintosetelirahalla. Opintoseteliavustuksella alennetaan opintomaksuja.

TaideVirtasiin voidaan ottaa uusia opiskelijoita myös kesken lukuvuoden, jos ryhmissä on tilaa. TaideVirtaset-linjasta kiinnostuneilla on mahdollisuus tulla tutustumaan opistoon.
Lisätietoja koulutuksesta: Aija Jylhä, p. 040 8085 040, aija.jylha(at)kpedu.fi, koulutussihteeri Seija Prittinen, p. 040 8085 035.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kiinalainen BingLing Jiang tuli Suomeen poikaystävänsä perässä 10 vuotta sitten. Poikaystävä taas oli tullut ensin opiskelemaan Centria-ammattikorkeakouluun ja sittemmin töihin maatilalle Himangalle. Pariskunta asettui Kokkolaan ja heillä on nyt kolmevuotias tytär. BingLing osallistui Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä vuoden kestäneeseen aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen ja aloitti sen kanssa samaan aikaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon opiskelun.