Horstmann diplomiterapeutti

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kehohoitopalveluja tarjoaville henkilöille, sekä kaikille kehoterapiosta kiinnostuneille.

Sisältö

Horstmann-tekniikka on kehoterapiamuoto, jonka avulla lisätään lihasten ja nivelten joustavuutta. Terapian avulla saavutetaan parempi kehon asento. Horstmann-terapian avulla voi helpottaa mm harti¬oiden ja alaselän kipuja. Tunne-elämän tasolla voi tekniikka auttaa vanhojen kuvioiden murtamisessa ja uusien myönteisten ajatusratojen luomisessa.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena siten että jokaiseen koulutusosioon liittyy itsenäisiä tehtäviä ja Horstmann tekniikan käytännön harjoittelua. Koulutuksen aikana on mahdollisuus opintojen henkilökohtaiseen ohjaukseen. Lähijaksot toteutetaan Keski-Pohjanmaan kansanopistolla (Opitontie 1, 68300 Kälviä). Huom! Diplomiterapeutin tutkintoon vaaditaan edellisen lisäksi tietty määrä näytehoitoja, sekä suositellaan, että oppilas on suorittanut koululääketieteen opinnot ja EA1 -kurssin. Koululääketieteen opinnot voit suorittaa Keski-Pohjanmaan Kansanopistolla https://www.kpedu.fi/koulutukset/kansanopisto/l4021-perusl%C3%A4%C3%A4ketieteen-opinnot-(l kl)

Koulutuksen aikana harjaannutaan käsittelemään Horstmann-tekniikalla koko ihmisen keho.
Koulutuksen aikataulu klo. 9.00- 17.00:

1. 28.-29.11.2020 The Horstmann technique® - IHT (Introductory Horstmann)
2. 9.-10.1.2021 The Horstmann technique® - ISR- (Ileo-Sacral Release)
3. 20.-21.2.2021 The Horstmann technique® - FR (Foot Release) ja - ASR (Arm- ShoulderRelease)
4. 27.-28.3. 2021 The Horstmann technique® - SSR (Self-Sabotage Release)
5. 24.-25.4. 2021 Osaamisen osoittaminen
6. 14.-15.8.2021 Terapeuttien diplomointi

Henkilökohtaisen ohjauksen (s.posti / puhelinsoitto) ajat kouluttajalle sunnuntaisin klo.12.00-20.00
3.1.2021, 7.2.2021, 21.3.2021, 18.4.2021, 16.5.2021, 11.7.2021

Lisätietoja

Vastuukouluttajana toimii Annika Rahkonen, Practitioners Accre¬ditor, Horstmann
opettaja/opas, Horstmann Diplomiterapeutti eacrah@gmail.com (rahkoneninfo.fi)
Koulutuksen hinta sisältää opetuksen ja ohjauksen lisäksi lounaat koulutuspäivinä sekä oppikirjan (Horstmann järjestelmä- filosofiasta käytäntöön, Patricia J. Trowbridge)
Mahdollisuus yöpyä edullisessa kansanopiston kurssihotellissa.
Kysy lisää: info(at)kansanopisto.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää