Vartijan koulutus, Turvallisuusalan ammattitutkinnon osa

Tavoite

Kurssin suorittaminen hyväksytysti antaa mahdollisuuden toimia ns. vakituisena vartijana 5 vuoden ajan. Lopullisen hyväksynnän vartijana toimimiseen antaa poliisi.

Koulutuksen aikana suoritetaan vartijan väliaikainen kortti ja vartijankortti.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu erinomaisesti yksityisten yritysten ja julkishallinnon palveluksessa oleville vartiointityötä tekeville tai alalle aikoville henkilöille sekä receptionisteille ja vahtimestareille.

Hakijoilta edellytetään nuhteetonta taustaa.

Tähän tutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä: SORA-tiedote https://bit.ly/3nC0sWS

Sisältö

Koulutus toteutetaan ajanjaksolla 2.5.2022-17.6.2022 koulutus- tai oppisopimuksella:

Väliaikaisen vartijan koulutus (40 h.) 2.- 6.5.2022
Vartijan koulutus (80 h.) 9.- 20.5.2022
Perehtyminen vartijan työtehtäviin 23.5.-17.6.2022

Koulutukseen osallistuminen edellyttää työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajaksi työpaikkaa, joko koulutus- tai oppisopimuksella.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
turvallisuusalan opettaja Petri Ala-Tainio, p. 040 807 3516
tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Teknologiakatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Julia Siermala ja Matti Lahti opiskelevat ensimmäistä vuotta turvallisuusvalvojiksi. Turvallisuusvalvojien oppimisympäristönä toimii Kampushalli, jossa on kolme luokkahuonetta sekä hyvät urheilutilat fysiikkatunneille.

Lue lisää

Kpedun valinta Vuoden aikuisopiskelijaksi 2017 on turvallisuusalan opiskelija Pasi Neuvonen. Neuvonen opiskelee Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa. 

Lue lisää

Kokkolalainen Ida-Maria Lågland valmistui keväällä ammattiopistolta, mutta hänen opiskemansa ala ei tuntunut oikealta. Valmistumisen jälkeen Lågland kävi talven sesonkityössä ja haki syksyllä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen viikonloppukoulutuksena järjestämään vartijan peruskurssille.

Lue lisää

Lohtajalainen Jaakko Kinnunen työskentelee Securitaksella vartijana. Parikymppisen miehen tie vei lukion jälkeen armeijaan sotilaspoliisiksi ja sieltä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen vartijaopintoihin. Järjestyksenvalvojakortin hän oli suorittanut jo ennen vartijaopintojaan.

Lue lisää

Lestijärveltä kotoisin oleva Veeti Hietapakka tuumi jo peruskoulussa, että voisi tulevaisuudessa työskennellä joko poliisina tai pelastustehtävissä.

Lue lisää