Varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen (Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon osa)

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon osa, varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen. Koulutuksen suorittaminen pätevöittää perhepäivähoitajan ammattitutkinnon suorittaneen lastenhoitajaksi varhaiskasvatukseen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos olet suorittanut perhepäivähoitajan ammattitutkinnon ja haluat työskennellä varhaiskasvatuksen lastenhoitajana päiväkodissa.

Sisältö

Tutkinnon osan perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4038054/reformi/tutkinnonosat/4127626

Varhaiskasvatuksen asetus:
4 §
Perhepäivähoitajan kelpoisuus varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtäviin

Perhepäivähoitajan ammattitutkinnon tai vastaavan osaamisen tuottavan kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittanut henkilö on kelpoinen varhaiskasvatuslain 28 §:ssä tarkoitettuun varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävään suoritettuaan kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan osaamista tuottavan tutkinnon osan.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen opintopolku, henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa selvitetään ja tunnustetaan aiemmin hankkimasi osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista tarvitset sekä miten osaamista hankitaan. Koulutuspäivien määrä ja opintojen kesto oppilaitoksessa ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen määrä perustuu laadittavaan suunnitelmaan.
Tutkinnon osan suoritettuasi voit suorittaa muita tutkinnon osia tai jatkaa suorittamaan koko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon.

Voit suorittaa koulutuksen päätoimisesti opiskellen, oppisopimuskoulutuksena tai työn ohessa.

Koulutus on maksuton.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Salla Lillhonga, p. 044 725 0722
Hakijapalvelut, hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää

Valtteri Konttila valmistui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaakaksi, ja työskentelee tällä hetkellä erityisryhmien ohjaajana. 

Lue lisää

Kun 17-vuotias Kannuksesta kotoisin oleva Rianne Särkioja aloitti opintonsa Kpedun Kälviän toimipaikassa, muutti hän samalla ensi kertaa omilleen. Hän kertoo, että ensimmäiset päivät asuntolassa olivat jännittäviä.

Lue lisää