Urkuakatemia - Orgelakademi - Organ Academy

Tavoite

Urkukoulu, jossa opetusta ohjaa rakkaus urkumusiikkiin! Tehdään huipusti ilman akateemisia tutkintoja.

Orgelskola där vi undervisar med kärlek till orgelmusik! Vår destination är hög kvalitet med frihet till personliga målsättningar.

Organ school where we teach with love for organ music! Our ambition is high quality with freedom in individual goals.

Kohderyhmä

Urkuakatemia on avoin urkukoulu kaikille, jotka haluavat
- oppia soittamaan urkuja
- jatkaa ehkä jopa vuosia sitten keskeytynyttä harrastusta
- kehittyä paremmiksi urkureiksi ja hioa omia urkutaitoja eri osa-alueilla
- oppia tekemään omaa urkumusiikkia tai kehittää omia improvisaatiotaitoja
- valmentautua ammattiopintojen pääsykokeisiin
- hioa omaa konserttiohjelmistoa
- laajentaa urkumusiikin eri tyylilajien tuntemista

Opetus suunnitellaan jokaisen opiskelijan omalta taitotasolta lähteväksi kehityspoluksi. Opetus koostuu omista henkilökohtaisista oppitunneista ja yhteisistä ryhmätunneista. Ryhmätunnit järjestetään lähialueen kirkoissa ja lukuvuoden aikana opiskelijat pääsevät tutustumaan erilaisiin urkuihin. Ryhmätuntien yhteydessä tutustutaan myös eri urkujen toimintamekanismeihin, harjoitellaan virittämistä ja järjestetään esiintymistilaisuuksia.

Sisältö

Urkuakatemian lukuvuosi koostuu neljästä moduulista, joista jokainen sisältää 6 x 45 min yksityisopetusta sekä yhden ryhmäopetuspäivän. Urkuakatemiassa voi opiskella koko lukuvuoden tai osallistua vaikkapa vain yhteen moduuliin. Omien henkilökohtaisten urkutuntien aikataulu voidaan tarvittaessa sopia joustavasti, jos esimerkiksi asut kauempana Kokkolan alueelta ja haluat käydä tunneilla harvemmin kuin kerran viikossa.

Urkuakatemia on suunnattu pääasiassa aikuisille. Nuoria oppilaita otamme mahdollisuuksien mukaan. Urkuakatemia tarjoaa avoimen mahdollisuuden harrastaa urkujen soittamista alkeista huipputasolle asti.

Opettajina toimivat Matti Pohjoisaho ja Minna Poutanen.

* Matti Pohjoisaho opiskeli urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin 2014 pitäen tutkintokonsertit Kotkan urkuviikoilla ja Helsingin Paavalinkirkossa. Opettajina hänellä oli prof. Olli Porthan ja Markku Mäkinen urkujensoitossa ja Pekka Suikkanen improvisoinnissa. Matti opiskeli myös sävellystä Harri Viitasen oppilaana ja hänen teoksiaan on esitetty mm. Helsingin tuomiokirkon pääsiäisyön messussa 2015 (Musiikkia pääsiäisyön messuun), Lohtajana kirkkomusiikkijuhlilla 2016 (Kolme pyhää tanssia oboetriolle ja uruille sekä Isä meidän sekakuorolle) ja Kokkolan kirkossa 2018 (Unikuvia alttoviululle, harpulle ja uruille).
Syksystä 2018 lähtien Matti on opiskellut pianonsoittoa ja pedagogiikkaa Kokkolassa Centria-ammattikorkeakoulussa. Pianonsoiton ohella hän jatkaa myös urkurina sekä konserttiurkurina että urkujesoiton opettajana. Pohjoisahon taiteellista toimintaa on tukenut Keskipohjanmaa-säätiö.

* Minna Poutanen on valmistunut kirkkomuusikoksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2019. Pääaineenaan hänellä oli sekä urut että laulu. Minna aloitti tavoitteellisen urkujensoittamisen vuonna 2002 Kälviällä Markku Hekkalan oppilaana ja on tehnyt sivutoimisesti kanttorin töitä vuodesta 2007 lähtien. Parhaillaan Minna viimeistelee koulutussuunnittelijan työn ohessa musiikkipedagogin opintoja Centria-ammattikorkeakoulussa. Hän on toiminut sivutoimisena urkujensoiton tuntiopettajana Keski-Pohjanmaan konservatoriossa vuodesta 2019 lähtien.

Lisätietoja

Undervisning också på svenska! Fråga mer.
Teaching also in English! Ask for more information.

Urkuakatemiaan on jatkuva haku! Uusia opiskelijoita voidaan ottaa pitkin lukuvuotta.

Hinnat
120 euroa/moduuli (sis. 6 x 45 min yksilöopetusta ja yhden ryhmäopetuspäivän)
400 euroa koko lukuvuosi (sis. neljä moduulia)

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
044 7250 701/Minna Poutanen (ti-pe)
minna.poutanen@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää