Tavoite
Koulutus antaa sinulle hyvän osaamisen kasvatuksen, hoidon ja huolenpidon sekä kuntoutumisen tukemisen työtehtäviin yhteistyössä työelämän kanssa. Lähihoitajakoulutuksesta saat ihmisläheisen ammatin, jonka työllistymisnäkymät ovat erinomaiset.
Lähihoitaja työskentelee sosiaali- ja terveysalan hoito-, huolenpito-, kuntoutus- ja kasvatustehtävissä. Työtä tehdään asiakkaan kotona, asiakkaan käyttämissä palvelu- ja asumisympäristöissä, sairaaloissa, kotisairaaloissa, päiväkodeissa, kouluissa, palvelutaloissa, hoitokodeissa tai toimintakeskuksissa. Lähihoitajan työ on toimimista moniammatillisissa työryhmissä ja verkostoissa.
Kohderyhmä
Sosiaali- ja terveysalan osalta on erityisen tärkeää huomioida alalle soveltuvuus (Soralaki).
Opiskelijaksi ottamisen esteenä voivat olla sairaudet, jotka rajoittavat toimintakykyä tai estävät käytönnön tehtävissä tai työssä toimimisen:
- psyykkiset sairaudet, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus,
- fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat,
- päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus
Opiskeluun kuuluu alaikäisten kanssa työskentelyä, joka edellyttää, että jokainen opiskelijaksi valittu esittää rikosrekisteriotteen.
Lisätietoa terveydentila vaatimuksista:
https://bit.ly/2njUFsY
Lähihoitajalta edellytetään hyvää ihmissuhde-, vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoa sekä kykyä tukea eri-ikäisten ja kulttuuritaustaltaan erilaisten ihmisten voimavaroja ja toimintakykyä.
Opinnot sisältävät lääkelaskuja, joita ei voida mukauttaa.
Jatkuva haku on suunnattu sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa. (Katso lisätietoja: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/yhteishaku-ja-jatkuva-haku) Jatkuvan haun koulutukseen voi hakea tällä sivustolla, kun haku on avoinna. Mikäli haku on suljettu, mutta sinulla on jo alan opintoja, voit tiedustella hakijapalveluista mahdollisuutta jatkaa opintojasi.
Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset
Sisältö
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Osaamisalat (oa) 75 osp, joista koulutuksen aikana valitaan yksi:
- Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen oa
- Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon oa
- Mielenterveys- ja päihdetyön oa
- Sairaanhoidon ja huolenpidon oa
- Vammaistyön oa
Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.
Koulutustoteutus on työpainotteinen Lähiamis-periaatteella. Lähiopetusta Kpedun Perhon toimipaikassa noin 1 pv/vko. Muuten osaamista hankitaan työelämässä oppien koulutus- tai oppisopimuksella. Kysy lisää oppisopimusmahdollisuuksista alueen työelämästä!
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi tai p. 040 808 5010
Kaikki hakijat kutsutaan soveltuvuuden arviointiin. Soveltuvuuskoe järjestetään Kokkolassa.
Syksyn soveltuvuuskokeet:
4.8.2023
24.8.2023
29.9.2023
5.10.2023
Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme oppisopimuksesta. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus