NLP Practitioner

Tavoite

NLP eli neurolingvistinen ohjelmointi (neuro-linguistic programming) on malli siitä, miten ihmisaivot toimivat. Se perustuu ajatukseen, että mieli ja keho ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa. NLP:n menetelmillä voi saada välineitä itsetuntemuksen lisäämiseen, stressinhallintaan, tavoitteiden saavuttamiseen ja erilaisten näkökulmien ymmärtämiseen. Lisäksi sanallista ja sanatonta viestintää havainnoimalla voi saada avaimia erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin. Ihmisen välimatka toiseen on yhtä pitkä kuin välimatka omaan itseen. NLP:n voi kokea ”mielen kuntosalina”. Siinä missä fyysistä hyvinvointiaan voi kohentaa kuntosalilla, mielen kuntosalilla treenataan NLP –ohjelmalla! NLP Practitioner –koulutuksessa saadaan perustietoa NLP:stä ja käydään läpi kaikki NLP:n perustekniikat. Iloisessa ja sallivassa ilmapiirissä tehdään myös erilaisia rentoutumis- ja mindfulness –harjoituksia. Voi sanoa, että NLP:tä on meissä kaikissa. Se on elämää. Sen avulla voi tutkia, mitä ihmisissä, minussa ja sinussa tapahtuu, kun voit hyvin, onnistut ja opit hyvin!

Sisältö

- Mitä NLP on? - NLP:n perusoletukset - Ajattelu ja mielikuvat - Miellejärjestelmät (VAKAd)
- Silmänliikemallit - Miellepiirteet ja niiden editointi - Oppimisen vaiheet - Assosiaatio ja dissosiaatio - Tilavihjeiden lukeminen, kalibrointi - Ankkurit: muodostaminen ja luhistaminen - Samauttaminen - Rajat - Näkökulmainterventio: (minä, toinen, tarkkailija) - Aika: aikajänne ja aikakokemukset - Swish - Sanaton viestintä - Rajoittavat uskomukset ja käsitykset - Menneisyyden muuttaminen –menetelmä - Menetys ja uuden löytäminen - Loogiset tasot - Erottelutyylit - Meta-malli - Milton-malli - Disney-malli - Hampurilaispalaute - Sisäinen puhe – vastustajasta liittolaiseksi - Nopea fobian hoito - Hyvin muotoiltu tavoite - Metaforat - Mielleketjut ja toimintatavat - Karteesiset koordinaatit - Uudelleenmäärittelyt ja Kuuden askeleen uudelleenmäärittely -menetelmä - Positiivisen uskomuksen asentaminen - Olemassa olevien resurssien käyttöönotto ja uusien rakentaminen - Vuorovaikutus minän tietoisten ja ei-tietoisten osien välillä - Hyvän kontaktin saavuttaminen ja ylläpitäminen - Käsitteellisellä tasolla nouseminen ja laskeminen - Taito suunnata tarkkaavaisuus sisäiseen ja ulkoiseen kokemusmaailmaan
Ja paljon muuta!
NLP Practitioner -koulutuksen pituus on ilman kahvi- ja ruokataukoja 132 h, 1 h = 45 min, 16 päivää. Päivien pituus on lauantaisin ja sunnuntaisin 9.00-16.00.

Aikataulu:
10.-11.2.2024
16.-17.3.
13.-14.4.
4.-5.5.
14.-15.9.
5.-6.10.
26.-27.10.
16.-17.11.Koulutuksessa sallitaan 10 % poissaolo (noin kaksi päivää). Kolmesta neljään päivän poissaolon voi korvata kouluttajan kanssa sovitulla tavalla. Jos poissaoloja on enemmän kuin neljä päivää, on kurssi suoritettava uudelleen, jotta on oikeutettu saamaan NLP Practitioner –todistuksen. Kurssi on mahdollista suorittaa osittain etäopiskeluna Teams-yhteydellä.
NLP Practitioner –koulutuksen käytyään voi hakeutua NLP Master Practitioner –koulutukseen. Kouluttaja: Janne Turunen, KM, luokanopettaja, NLP Trainer, NLP Master Coach, kouluttaja, valmentaja

Lisätietoja

Koulutus toteutuu Keski-Pohjanmaan Kansanopistolla Kälviällä, jossa on mahdollista yöpyä kurssihotellissa. Koulutusmaksu laskutetaan kuukausierissä. Koulutusmaksu sisältää opetuksen, runsaan materiaalikansion sekä lounaan lähiopetuspäivinä. Lisätiedot koulutuksen sisällöstä: Janne Turunen, puh. 050-546 9630 tai jannetu@kase.fi Käytännön järjestelyt: puh. 040 8085 035/koulutussihteeri tai info.kansanopisto(at)kpedu.fi

Koulutus on käynnissä. Kysy seuraavan koulutuksen hakuaikaa info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää