KokoNaisten viikonloppu

Kohderyhmä

Viikonloppu on suunnattu kaikille KokoNaisille, jotka haluavat voimaantumista, jaksamista ja rohkeutta elää hetkessä. Kaikille niille, jotka uskaltavat tunnustaa oman jaksamattomuutensa.

Sisältö

Päivien aikana pohditaan kuinka selvitä kriiseistä ja uskalletaan tunnustaa erilaisia tunteita, niin viha kuin katkeruuskin. Päivien aikana pohditaan myös, miten päästään pois tunteista, jotka myrkyttävät oman mielen. Kiinnitetään huomiota, miten vapaudutaan negatiivisista tunteista, sillä ilman negatiivisia tunteita elämä on vapauttavampaa ja voi huomata nauttivansa arjen rutiineistakin. Kurssin aikana vahvistetaan kaikkia rakastamaan itseään juuri sellaisena kuin on!
HUOM! Kurssi perustuu kokemuksellisuuteen, keskusteluun ja luottamukselliseen yhdessä jakamiseen. Kurssin vetäjällä on kokemusasiantuntijuutta kriiseistä ja niistä toipumisesta. Tule kurssille silloin kun oma jaksamisesi on sellainen, että pystyt puhumaan näistä aiheista ilman että oma mielialasi huononee. Osallistu siis vain silloin kun oma toipumisesi on jo pitkällä ja tarvitset vertaistukea sekä lisää positiivisuutta omaan elämääsi.
Kurssi pidetään Marttakodilla Kälviällä (Hyypäntie 9) 8.-9.10.2022 molempina päivinä klo.9.00-14.00. Kurssihintaan sisältyvä lounas ruokaillaan Keski-Pohjanmaan kansanopiston opiskelijaravintolassa.

Lisätietoja

Kouluttaja: Tarja Kovalainen, esh/klö/th/vyöhyketerapeutti/life coach

Kansanopistolla voi yöpyä edullisesti, joten voit tulla mukaan kauempaakin
Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää