Elintarvikealan perustutkinto

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on elintarvikealan perustutkinnon suorittaminen. Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut työskentelee elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina tai lihatuotteiden valmistajana yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, jotka soveltuvat alalle.

Sisältö

Elintarvikealan perustutkinnon kolme osaamisalaa, joista valitaan yksi:
- Elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja
- Leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
- Liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja

Elintarvikkeiden valmistajan ammattiin opiskellessasi opit ruokavalmisteiden valmistusta, kasvisten ja kalan käsittelyä ja jalostusta sekä makeisten ja juomien valmistusta.

Leipuri-kondiittoriksi opiskellessasi opiskelet ruoka- ja kahvileivän sekä konditoriatuotteiden valmistusta. Kone- ja laitetuntemuksen lisäksi tarvitset myös hyvää kädentaitojen hallintaa.

Lihatuotteiden valmistajaksi opiskellessasi opiskelet lihanleikkausta, lihatuotteiden ja
-valmisteiden valmistusta, sekä elintarvikepakkaamista. Lisäksi tutustut täyslihatuotteiden, kauppavalmiiden ja erikoistuotteiden valmistukseen.

Koulutus kestää noin 2 vuotta ja se on kokoaikaista opiskelua. Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta. Koulutus sisältää sekä työpaikalla että oppilaitoksessa tapahtuvaa koulutusta, etätyöskentelyä ja verkko-opiskelua.

Seuraava Työvoimakoulutus tulossa syksyllä 2022, aloitus elo-syyskuun taitteessa.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Koulutukseen vaaditaan riittävä suomen kielen taito, joka testataan kielikokeella tarvittaessa.

Kutsut lähetetään tekstiviestinä. Tarkista, että laitat hakemukseen oikean, voimassaolevan puhelinnumeron.

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden sivulla kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus. Pääset hakemukselle tältä sivulta löytyvän painikkeen kautta (TE-palveluiden sivulle). Täytä hakemus huolellisesti, sillä hakijat valitaan hakemuksen perusteella valintahaastatteluun.

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä: KPEDU, Opettaja Marja-Leena Stenberg, p. 044 725 0173
tai Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 www.facebook.com/koulutusneuvonta

Tulossa hakuun. Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2022.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

20-vuotiaalla Brita Koivistolla ja 17-vuotiaalla Laura Koskelalla on kokemusta ruoanlaitosta jo reilusti yli kymmenen vuoden ajalta. Kumpikin on lähtöisin isosta perheestä, ja keittiöhommat ovat siten tulleet tutuiksi jo pienestä pitäen. Koivisto muistelee tehneensä ensimmäistä kertaa ruokaa noin neljä- tai viisivuotiaana.

Lue lisää

Adele Kinnunen, 22, on työskennellyt helmikuusta 2018 lähtien maineikkaan huippuravintola Savoyn vuoromestarina. Hän valmistui ravintolakokiksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2016. Kinnunen selviytyi arvostetun PRO-kisan ravintolan kokki -sarjan kärkikolmikkoon. Hän on myös voittanut ammattitaidon suomenmestaruuden ravintolakokkilajissa. Menestys on seurannut toistaan ja vieläpä lyhyessä ajassa. Missä mahtaakaan piillä Kinnusen menestysresepti?

Lue lisää

Kokkolalainen Anders Wentin kertoo olleensa aina utelias kokeilemaan uutta. Ehkä juuri siksi Wentin teki viime syksynä työurallaan täyskäännöksen. Oulun ruotsinkielisen yksityiskoulun rehtorina ja toiminnanjohtajana työskennellyt Wentin irtisanoutui ja lähti opiskelemaan kokiksi.

Lue lisää

Keväällä 2017 kokiksi hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta valmistunut Samuel Lönnbäck nauttii, kun saa haastaa itseään.

Lue lisää

Jenna-Sofia Paananen Toholammilta ja Saija Anttila Himangalta opiskelevat viimeistä vuotta elintarvikealan perustutkintoa ja valmistuvat keväällä leipuri-kondiittoreiksi.  Leipuri-kondiittori on yksi elintarvikealan perustutkinnon kolmesta osaamisalasta.

Lue lisää

Kokkolalainen Kati Järvi oopiskelee viimeistä vuotta elintarvikkeiden valmistamista. Hän mietti hakemisvaiheessa vaihtoehtoina myös hotelli-, ravintola- ja cateringalaa sekä lukiota, mutta valitsi elintarvikealan perustutkinnon.

Lue lisää

19-vuotias kannuslainen Adele Kinnunen opiskelee nyt kolmatta eli viimeistä vuotta kokiksi Ammattikampuksella. Rankan alan Adele valitsi tarkoituksella.

Lue lisää

Soite on yksi alueemme suuri ravintola- ja cateringalan työllistäjä. Alalle valmistuneiden tulevina työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset

Lue lisää

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevien työsalissa riittää tohinaa, kun opiskelijoiden käsissä valmistuu päivittäin niin suolaisia kuin makeitakin tuotteita.

Lue lisää