Raviopisto18

Kaustisen toimipaikassa on toteutettu työelämälähtöistä koulutusta jo 30 vuoden ajan. Laadukas yhteistyökumppaniverkosto niin Suomessa kuin ulkomailla takaa turvallisen ja tehokkaan tavan oppia alan ammattilaisten ohjauksessa ja opetuksessa.

Oppilaitoksen oma talli sijaitsee Nikulan hevosurheilukeskuksessa Kaustisen maakuntaraviradalla. Karsinapaikkoja yhteensä 18 kpl. Talli toimii ammattimaisen ravitalliyrityksen tapaan tarjoten valmennus- ja varsanopetuspalveluja hevosenomistajille koko Suomen laajuudella. Tallilla opiskellaan hevostenhoitoa niin varsojen kuin kilpailevien hevosten avulla. Valmennuksesta vastaavat tallimestarit.

Oppilaitoksella on oma, nykyaikainen, v. 2008 valmistunut kengityspaja, jossa opiskelijat suorittavat kengityksen opintonsa kengittäen hevosurheilukeskuksessa valmennuksessa olevia hevosia.

Yhteistyöyritykset

  • Veli-Erkki Paavolan talli sijaitsee Nikulan hevosurheilukeskuksessa. Paavola on toiminut valmentajana vuodesta 1983. Valmennettavilla hevosillaan palkintorahoja tienannut  n. 2 milj. euroa, n. 540 voittoa. Suurkilpailuvoittoja mm. Ravikuningatar-titteli, Kymenlaakso-ajo, kylmäveristen Suur-Hollola-ajo.
  • Rainer Björkrothin tallit sijaitsevat Nikulan hevosurheilukeskuksesssa sekä Uumajan raviradalla, Ruotsissa. Björkroth on toiminut valmentajana Kaustisella 80-luvun alusta saakka ja on pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneitamme. Hänen valmennuksessaan olevat hevoset ovat ansainneet palkintorahoja Suomessa yhteensä n. 900 000 euron edestä, n. 230 voittoa.
  • Juha-Matti Paavolan Silenos Stable valmennustalli sijaitsee Nikulan hevosurheilukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Silenos Stable on toiminut vuodesta 2011 lähtien. Paavolan valmennuksessa olevat hevoset ovat juosseet reilut 210 000 euroa, saavuttaen n. 60 voittoa.
  • Suomen menestyneimmän ravivalmentajan Markku Niemisen Nieminen Stable toimii opiskelijoiden vakituisena työssäoppimispaikkana, jossa kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus käydä työssäoppimassa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Nieminen on voittanut lukuisia suurkilpailuja, ajanut valmennettavillaan rahaa sisään yli 8 miljoonaa euroa. Voittoja tallilla on n. 7300.
  • Oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä toimii eläinlääkäri Jaana Tainion johdolla Nikulan hevosklinikka. Klinikka tarjoaa eläinlääkäripalveluja pääasiassa hevosille, mutta myös pieneläimille.
Viimeksi muokattu: 25.11.2015