Marjo Lahti Fredi Tammela Terhi Kuokkanen Milla Koistinen Minja Mertanen Tarja Rinne Kati Raatikainen Linda Priha Anni Rissanen Jaana Kovanen Antti Lahdesmäki Giorgio Convertito Elina Hauta-aho Anniina Aunola
Elina Hauta-aho
Elina Hauta-aho on Keski-Pohjanmaan Kansanopiston tanssilinjan vastuuopettaja ja organisoija yhdessä Anni Rissanen kanssa. Elina opettaa linjalla muun muassa nykytanssia, improvisaatiota, jazztanssia sekä opintojen ohjausta. Hän on valmistunut Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta (AMK) tanssinopettajaksi 2006 sekä Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi 2008. Elina on toiminut valmistumisensa jälkeen freelancer tanssitaiteilijana pitäen sisällään opetustyöstä sekä tanssijan- ja tuottamistyötä. Hän on perustajajäsen eri vapaista taiteilijoista koostuvissa esiintyvissä ryhmissä: Vivarium Kollektiivi, Public Address, Kuumat Putket ja Quicksand Kabaree. Lisäksi hän on tehnyt töitä eri koreografien kanssa (mm. Ervi sirén, Jenni Kivelä). Elina on opettanut Kälviällä tanssilinjalaisia vuodesta 2008 lähtien tuntiopettajana. Muita hänelle tärkeitä opetustöitä ovat olleet poikkitaiteelliset kesäkurssit kehitysvammaisille Lehtimäen Opistolla.
Tarja Rinne
Tarja Rinne on ollut Suomen jazztanssin kantavia voimia jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Hän toimii täysipäiväisesti lajin parissa niin opettajana, koreografina ja tanssijana kuin vaikuttajana myös kansainvälisesti. Tarja Rinne tunnetaan rajoja rikkovana koreografina ja on tehnyt yhteistyötä alusta asti eturivin suomalaisten jazzmuusikoiden kanssa. Tarja Rinne käyttää tunneillaan Matt Mattoxin kehittämää tekniikkaa, mutta soveltaa sitä muihin opiskelemiinsa liikkeellisiin lähtökohtiin.
Anni Rissanen
Anni Rissanen on toiminut Keski-Pohjanmaan Kansanopiston tanssilinjan vastaavaopettaja vuosina 2009-2014. Lukuvuonna 2015-16 hän jakaa vastuuopettajan tehtävän Elina Hauta-ahon kanssa. Anni opettaa linjalla muun muassa nykytanssia, improvisaatiota, jazz-tanssia sekä opintojen ohjausta ja portfoliotyöskentelyä. Hän on valmistunut 2006 Kuopion Ammattikorkeakoulusta tanssipedagogiksi sekä 2008 Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi. Valmistuttuaan hän on työskennellyt mm. Liisa Pentin, Soile Lahdenperän, Julius Elon, Mikko Orpanan, Satu Herralan, Jouni Järvenpään teoksissa esiintyjänä ja tanssijana. Hän kuuluu Vivarium-kollektiiviin, Public Aadress sekä Go Go Tanssiryhmä Kuumat Putket -ryhmään, jotka tekevät ja tuottavat tanssiesityksiä. Omassa koreografisessa työssään häntä kiinnostaa tanssin ja kuvataiteen yhdistäminen. Lisäksi hän on jäsenenä erilaisissa projekteissa, jotka luovat yhteyksiä jazz-muusikoiden ja tanssijoiden välillä. Hän on opettanut Keski-Pohjanmaan opistolla vuodesta 2008.
Anniina Aunola
Anniina Aunola on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi 1999. Hän on työskennellyt mm. Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemian, sekä Kuopion Musiikkilukion tanssin lehtorina sekä muissa tanssin ammattikoulutuksissa, taiteen perusopetuksessa ja erilaisissa yhteisöissä. Vuodesta 2006 alkaen hän on toteuttanut Itäisen tanssin aluekeskuksen yhteistyöprojekteja mm. vanhustyön ja erityisnuorisotyön parissa. Anniina Aunola opettaa Steppiä, Alkuvoimaista tanssia sekä Tanssia yhteisöissä.
Terhi Kuokkanen
Terhi Kuokkanen opettaa balettia, jazz-tanssia ja nykytanssia. Hän on tanssija ja tanssinopettaja. Tanssitaiteen maisteri (Teak) ja tanssinopettaja AMK. Valmistunut tanssijaksi Teatterikorkeakoulusta 2009 ja esiintynyt useissa teoksissa Suomen lisäksi myös ulkomailla esim. Madridissa ja Prahassa. Valmistunut tanssinopettajaksi Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta 2006, jonka jälkeen opettanut monissa tanssikouluissa mm. useissa ammattikoulutuksissa ja on kysytty opettaja ympäri Suomea. Jatkokouluttautunut Suomessa ja ulkomailla huippukoreografien johdolla, viimeisimmäksi Amsterdamissa kesällä 2010.
Kati Raatikainen
Kati Raatikainen. Koreografi, tanssin ja joogan opettaja. Työskentelen freelancerina Helsingissä ja välillä myös Kokkolan suunnalla. Taiteellinen kiinnostukseni liikkuu rajapinnoilla: Jossain liikkeen ja esitystaiteen, näyttämön ja paikkasidonnaisuuden, menneen ja nykyisyyden, henkilökohtaisen ja yhteiskunnallisen, ei-inhimillisten asioiden ja inhimillisen kokemuksen välitiloissa.
Linda Priha
Linda Priha opettaa Kälviällä liike- ja ääni-improvisaatiota sekä nykytanssitekniikkaa. Hän on freelance tanssitaiteilija (BA Turun Taideakatemia 2005 ja MA Teatterikorkeakoulu 2008). Hän on tanssin ja taiteen sekatyöläinen, jonka ammatilliseen elämään kuuluu mm. tanssijana ja esiintyjänä työskentelyä, omien projektien luomista ja koordinointia, opettamista, tutkivaa kirjoittamista, tuottamista, kontakti-improvisaatiofestivaalin järjestämistä, jatkuvaa itsensä uudelleen kouluttamista, kehoterapian antamista, musiikin säveltämistä, julkisten tilojen haastamista sekä laaja-alaista jakamista ihmisten kanssa. Priha on sekä valmistanut omia teoksia (ks viimeisin: …of my PunkLoveRockChild KokoTeatterissa 2010-2011) että tanssinut mm. Tomi Paasosen, Satu Tuittilan, Pipaluk Supernovan (Tanska), Jyrki Karttusen, William Petit’n (Ranska) ja Kati Kallion koreografioissa sekä esiintyjänä Julius Elon ja Tuomas Laitisen teoksissa. Priha kokee opettamisen osaksi taiteellista työtään ja linkittä opettamansa aina sen hetkiseen taiteelliseen työskentelyynsä.
Minja Mertanen
Minja Mertanen opettaa Kälviällä balettia ja butoh:a. Hän on Savonia-Ammattikorkeakoulun tanssiakatemiasta valmistunut tanssinopettaja. Hän on opiskellut yhteisötanssia ja valmistuu tanssiterapeutiksi vuoden kuluttua. Minja Mertanen työskentelee tanssinopettajana Helsingin Aikuisopistossa ja tanssijana Todellisuuden Tutkimuskeskuksessa sekä Teatteri Naamiossa ja Höyhenessä. Butoh:a hän on opiskellut lukuisien eri opettajien johdolla sekä tutkinut butoh:a esiintymisen, opetuksen, koreografioinnin sekä tanssintutkimuksen keinoin. Palautetta Minjan tunnilta: ”Tunti oli kuin pitkä matka jossa koin paljon…Paljon vapauttavia kokemuksia ja hetkiä joissa olin kehossani enemmän läsnä kuin ikinä…Rehellisesti sanottuna en tiedä olenko ikinä keskittynyt mihinkään näin ehdoitta ja kovasti. Todella mahtava kokemus. Oli helppo antaa lupa kaikille tunteille ja tuntemuksille. Oli turvallinen olo. Kaunis kiitos.
Antti Lahdesmäki
Antti Lahdesmäki opettaa anatomiaa, kinesiologiaa, nykytanssia ja streettiä. Hän on koulutukseltaan fysioterapeutti ja valmistuu pian liikuntatieteiden maisteriksi. Hän on suorittanut opintokokonaisuuksia myös liikuntalääketieteestä ja tanssipedagogiikasta. Hän on opettanut anatomiaa, ravitsemustietoa, kinesiologiaa ja valmennustietoa muun muassa Kuopion musiikkilukion tanssilinjalla, Tampereen konservatorion tanssijan koulutusohjelmassa sekä Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettajan koulutusohjelmassa. Tanssia, pääasiassa nykytanssia ja street-tansseja, Antti on opettanut niin harrastelijoille kuin tanssin ammattilaisillekin. Lisäksi hän on esiintynyt useissa nykytanssiteoksissa sekä musikaaleissa ympäri Suomea.
Milla Koistinen
Milla Koistinen tulee tekemään tanssilinjalle keväälle 2016 ison produktion eli teoksen, joka esitetään Kokkolan Talvitanssien oheisohjelmistossa. Koistinen on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2004. Kouluaikana hän työskenteli muun muassa Ervi Sirénin, Marjo Kuuselan, Kenneth Kvanströmin, Sanna Kekäläisen ja Arja Tiilin kanssa. Vuonna 2006 hän muutti Brysseliin, jossa aloitti työt Les Ballets du Gran Maghreb –ryhmässä. Belgiassa Koistinen on työskennellyt muun muassa NTGentissä Peter Verhelstin kanssa, Poni-kollektiivissa ja Convulsions-projektissa. Koistinen on esiintynyt muun muassa Kristian Smedsin, Hiroaki Umedan, Christine Gaiggin, Hans van den Broeckin ja Heddy Maalemin teoksissa. Kesällä 2010 Koistinen oli yksi danceWEB-stipendiaateista Wienin Impulstanz-festivaalilla. Vuonna 2012 Koistinen valmistui koreografiksi HfS ”Ernst Busch”/HZT Berlin –koulusta. Koistinen on opettanut muun muassa Teatterikorkeakoulussa, Nätyllä, Helsingin Kaupunginteatterissa, HZT: ssä, Marameo-studiolla ja Dock11: ssä Berliinissä, Sasha Waltz & Guests –ryhmässä, SEAD-akatemiassa Salzburgissa, Espace Catastrophessa Brysselissä, Tanzhaus Zurichissa, Tanzhaus NRW: ssä, Iceland Academy of Artsissa sekä Palestinian Popular Art Centerissä Ramallahissa.
Jaana Kovanen
Jaana Kovanen opettaa Kälviällä balettia, jazz- ja nykytanssia. Jaana on monipuolinen tanssinammattilainen, joka työskentelee niin tanssijana, koreografina kuin pedagogina. Koulutuksensa hän on saanut Teatterikorkeakoulusta (tanssitaiteen maisteri) ja Savonia-ammattikorkeakoulusta (tanssinopettaja). Opetustyöstä Jaanalle on kertynyt kokemusta yli kymmenen vuoden ajan Suomen, Islannin ja Australian tanssikouluista. Viime aikoina hän on työskennellyt tanssijana ja esiintyjänä mm. Katja-Maria Taavitsaisen, Petri Kekonin, Sonya Lindforsin ja Kati Korosuon teoksissa. Jaana kuuluu myös Noste-kollektiiviin ja VaihtoVirtakollektiiviin, jotka tekevät ja tuottavat omia esityksiä.
Giorgio Convertito
Giorgio Convertito teaches improvisation and composition in Kälviä. He hold a BA in dance and choreography, from the School for New Dance Development, a department of the Amsterdam Theaterschool. He has worked since 1993 as a dancer and a choreographer in several projects in Holland, Italy, Slovenia, Germany and Finland. He lives in Helsinki since summer 2001 and since then I have been part in over 20 dance projects as well as been active as a teacher. His views on choreography and composition are mainly inspired by the encounters with Susan Rethorst, Katie Duck, and Julyen Hamilton. Improvisation/Instant Composition is the main interest and influence in his work both as a dancer and a choreographer and it has been part of many of the projects he has been involved in the past few years. He is also one of the co-founders of the group RIO – Real Time Orchestra, which focuses its activity on practice, research and performance of instant composition.
Viimeksi muokattu: 24.11.2015