Ajankohtaista

Potkua elämänpituiseen yrittäjyyteen polkua pitkin

11.2.2016 klo 09:33
Yrittäjyyspolku

Pehr-Göran Kåla Firmaxista, Natascha Skog Kpedusta ja Tuula Hohenthal Centriasta ovat hankkeen yhteyshenkilöitä.

Keski-Pohjanmaan yrittäjyyspolku-hanke pehmentää polkua yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen ajatustapaan toisen asteen opinnoista korkeakouluun ja työelämään saakka. Hankkeella on ESR-rahoitus vuoden 2018 elokuun loppuun saakka.
- Olemme ison haasteen edessä, sillä muutamme ihan täysin aikaisempia tapoja tehdä ja toimia. Tulevaisuudessa esimerkiksi merkonomiksi opiskellaan eri tavalla, kuin nykyään, kertoo projektipäällikkö Natascha Skog, joka opettaa liiketaloutta Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa.
Hankkeen puitteissa mukaan lähteneet Kpedu ja Centria sekä uusyrityskeskus Firmaxi suunnittelevat yhteistyössä tulevaisuuden opetustapoja.
- Jos me emme toimi yhdessä, niin ei se ole polku, vaan asioita tehdään silloin entiseen tyyliin, sanoo Pehr-Göran Kåla Firmaxista.
Natascha muistuttaa, että yrittäjyys on asenne, eikä ole tarkoituksena että kaikista opiskelijoista tulee yrittäjiä. On kuitenkin koulutusaloja, jossa jo nyt yrittäjiä on paljon.
- Esimerkiksi meillä maatalousalan opiskelijoista lähes kaikista tulee yrittäjiä sukupolvenvaihdoksen kautta, muistuttaa Maarit Kärki Kpedun Kannuksen toimipaikasta.
Hankkeen kautta etsitään yhtymäkohtia todellisen keskipohjalaisen yrittäjyyspolun löytämiseksi, jotta Keski-Pohjanmaasta tulee yrittäjäystävällisin ja yrittävin maakunta. Kohderyhmää ovat erityisesti opettajat.
- Opettajan rooli muuttu. Opettajista tulee tiimityöntekijöitä, ohjaajia, valmentajia, yrittäjyyskasvattajia ja verkosto-organisaattoreita, kuvailee Skog.