Tiina Harjunpää

Kouluttautuminen laajensi työnkuvaa

eski-Pohjanmaan liitossa suunnittelijana työskentelevä Tiina Harjunpää kertoo, että on aina tykännyt kouluttautua ja kehittää osaamistaan. Liiketalouden tradenomiksi aikanaan opiskellut Harjunpää päätti syksyllä 2014 lähteä uudelleen koulun penkille. Graafinen ala on kiinnostanut naista pienestä pitäen, joten tie vei audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto-opiskelijaksi Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutukseen.

Media-assistentin tutkintoon tähtäävä koulutus oli jo ehtinyt käynnistyä, kun Harjunpää hyppäsi mukaan.

– Koska tulin vähän myöhässä mukaan, tuli alussa pieni paniikki kaiken uuden asian keskellä. Alkujännityksestä päästyäni olen kuitenkin nauttinut opiskelusta suunnattomasti, ja opiskeluun on jopa tullut vähän himo, nainen nauraa.

 

Uutta sytykettä työhön

Graafista suunnittelua Harjunpää on opetellut itsenäisesti jo ennen koulutusta, mutta koulutus on opettanut paljon myös uutta.

– Olen saanut paljon tärkeää oppia esimerkiksi painotuotteiden valmistamiseen. Uutena juttuna minulle on tullut valokuvaus, johon olen syttynyt yllättävänkin paljon. Edelleen graafinen puoli on minulla vahvempi, mutta kuvaamistakin olen harjoitellut ahkerasti. Myöhemmin koulutuksessa on luvassa ainakin verkko- ja videotuotantoa, joita odotan myös mielenkiinnolla.

Harjunpää tekee työssään hankkeiden ja maakunnallisten strategioiden suunnittelua. Viestintäalan koulutuksen alettua työtehtävätkin ovat pikku hiljaa laajentuneet.

– Aika nopeasti töissäkin huomattiin, mitä kaikkea pystyn tekemään myös viestintään liittyen. Muiden töiden ohella olen tehnyt esimerkiksi sähköisen uutiskirjeen, tapahtumien ja seminaarien lehti-ilmoituksia ja esitteitä, taittanut maakuntastrategian, ja kehittänyt meidän Facebook- ja Instagram-sivujamme. Tulevaisuudessa pystyn toivottavasti keskittymään vielä enemmän viestintään. Työnantajani ja työkaverini ovat suhtautuneet opintoihini todella kannustavasti ja innostuneesti alusta asti, mistä olen tosi kiitollinen, Harjunpää kertoo.

 

Jokainen tekee tavallaan

Vaikka Harjunpäästä suorastaan huokuu into alaa ja itsensä kehittämistä kohtaan, täytyy iltaopiskelun työn ohella olla silti raskasta. Vai kuinka?

– Minun mielestäni on ennen kaikkea omasta innosta ja harkinnasta kiinni, kuinka täysillä panostaa opiskeluun. Jotkut tutummat osiot ovat tuntuneet helpommilta ja niistä sai enemmän irti, mutta toisaalta uusien asioiden oppiminen tuo mahtavaa lisämaustetta arkirutiineihin. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin osaa valita omat juttunsa. Ainakaan minun kohdallani opiskelu ei lopu vielä tähän. En varmaan ikinä lopeta uusien asioiden opettelua! Harjunpää päättää.

Viimeksi muokattu: 7.9.2015