opintojen valinnaisuus

Ammattilukio ja yhdistelmäopinnot

Ammattilukiolla tarkoitetaan opetusjärjestelyjä, joissa ammatillinen perustutkinto, lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto (ns. kolmoistutkinto) on mahdollista suorittaa neljässä vuodessa ryhmämuotoisena opiskeluna. Ammattilukio-opintojen toteutuksessa vuorottelevat ammatilliset ja lukio-jaksot.

Yhdistelmäopinnoissa voit rakentaa opintojesi sisällön omien tavoitteidesi ja yksilöllisen opiskeluohjelman mukaisesti yhteistyöverkostoon kuuluvien oppilaitosten opintotarjonnasta. Tavoitteenasi voi olla esimerkiksi ns. kaksois- tai kolmoistutkinnon suorittaminen tai tutkinnon monipuolistaminen yksittäisillä opintojaksoilla ja kursseilla.

Yksittäiskursseja voit valita työllistymis- tai jatko-opintosuunnitelmiesi ja omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti oppilaitosten yhteiseltä opintotarjottimelta ja sisällyttää kurssit esim. vapaavalintaisiin opintoihisi. Yksittäiskurssien opetus tapahtuu kurssista riippuen yhteistoiminta-aikoina lähi- tai etäopetukseen osallistumalla tai kokonaan ajasta ja paikasta riippumattomilla verkkokursseilla. Yhteistoiminta-ajat sovitaan yhteistyöverkostossa, mutta ne voivat olla myös paikkakuntakohtaisia. Mikäli tähtäät korkeakouluopintoihin, voit valita tutkintoosi opintoja myös ammattikorkeakoulusta tai avoimesta yliopistosta.

Lisätietoja antaa Kokkolan ammattilukion opinto-ohjaaja Ann Christine Mannström, puhelin 044 725 0416.

Lehdet

II asteen opinnot

Toisen asteen oppilaitosverkoston yhteistyö Keski-Pohjanmaalla tarjoaa Sinulle, 2. asteen opiskelija, monia mahdollisuuksia yksilöllisen opiskelupolun rakentamiseksi.

Tutustu tarkemmin: 2. asteen opintotarjonta

 

Urheiluakatemia

Urheiluakatemia mahdollistaa urheiluvalmennuksen sisällyttämisen osaksi opintojasi lukiossa tai ammatillisista opinnoista (max. 6 ov/vuosi). Valmennusta on tarjolla jääkiekossa, jalka- ja lentopallossa sekä salibandyssa, tai vaihtoehtoisesti voit harjoitella yksilölajin parissa oman harjoitusohjelman mukaisesti. Toimintaan vakiintuneet opetusajat ovat maanantai-, keskiviikko- ja/tai perjantaiaamupäivät, mutta toteutuksessa on paikkakuntakohtaisia eroja. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston yhteistyötoimipaikkoja ovat Ammattikampus ja Hyvinvointikampus Kokkolassa, Kälviä, Kannus ja Kaustinen.

Valinta- ja urheilulliset kriteerit:

  • Tullaksesi valituksi sinulla on oltava opiskelupaikka jossakin Keski-Pohjanmaan urheiluakatemian yhteistyöoppilaitoksessa. Oppilaitoksiin haetaan yhteishaussa ja Urheiluakatemiaan yhteishaun aikana erillisellä sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy Urheiluakatemian sivuilta.
  • Motivoitunut asenne ja halu harjoitella tavoitteena kansallinen ja kansainvälinen taso omassa lajissa.
  • Vähintään piiritason kilpailutoimintaan osallistuminen omassa ikäluokassa.
  • Tarvittaessa valintakokeen hyväksytty suorittaminen.

Lue lisää Urheiluakatemian nettisivuilta >>

Väyläopinnot

Kiihdytyskaista ammattikorkeakouluun -väyläopinnot on suunniteltu toisen asteen opiskelijoille, jotka tähtäävät opiskelupaikkaan ammattikorkeakoulussa, ja haluavat kehittää ammattikorkeakouluopinnoissa ja valintakokeissa tarvittavia yleisiä opiskeluvalmiuksia.
Viimeksi muokattu: 24.3.2016