Hevostalouden perustutkinto

hevostenhoitaja

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

Paikka

Kaustinen

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Hevostenhoitaja on hevosalan ammattilainen, joka huolehtii hevosten hyvinvoinnista erilaisissa olosuhteisssa ja käyttötarkoituksissa.

Kohderyhmä

Käytännönläheinen hevostalouden perustutkintokoulutus soveltuu kaikille hevosten parissa työskentelemisestä kiinnostuneille.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon jo suorittaneet voivat hakeutua ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen.

Yhteishaun päättymisen jälkeen myös ilman opiskelupaikkaa olevat nuoret hakeutuvat koulutukseen jatkuvan haun kautta.

Sisältö

Hevostalouden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Tutkinnon perusteet:

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3328289/reformi/tiedot

Toteutus

Hevostenhoitajaksi opiskellaan monipuolisessa hevosurheilukeskuksessa, jossa voit erikoistua raviurheiluun, kengittämiseen, valjastöihin, hevoskasvatukseen tai hevospalveluiden tuottamiseen. Opit mm. käsittelemään ja hoitamaan erilaisia hevosia, kengittämään ja valmentamaan eri ikäisiä ravihevosia sekä opettamaan varsoja ajolle.
Koulutus sisältää opetuskokonaisuuden hevosten käyttäytymisestä, oppimisesta ja kouluttamisesta. Lähipäiviä on monimuotokoulutuksessa noin kolme päivää kuukaudessa. Lisäksi on mahdollista osallistua työpajoihin, joita järjestetään opistolla noin kolmena päivänä kuukaudessa. Opiskelut sisältävät myös työpaikalla tapahtuvaa osaamisen hankkimista.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä hevosurheilun ammattilaisten kanssa. Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua alan kansainvälisyyteen työssäoppimisen tai opiskelijavaihdon kautta.

Koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa opetuksen sisältöön, toteutukseen ja kestoon.

Lisätietoja

Hevostalouden perustutkinnossa ei ole määritelty erityisiä terveydentilavaatimuksia. Alalla työskentelyä kuitenkin edistää hyvä kunto työn kuormituksen takia. Erilaiset allergiat esim. eläin- ja pölyallergiat voivat olla este hevostenhoidon alalla työskentelylle.

Hevostenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin esim. agrologi (AMK), ympäristösuunnittelija (AMK), maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti tai maisteri.

Lisätietoja koulutuksesta:
Tutkintovastaava Sirpa Puusaari, p. 044 725 0613

Hakijapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Muun henkilöstön yhteystiedot (valitse toimipaikaksi Kaustisen toimipaikka):
http://www.kpedu.fi/yhteystiedot/henkilöhaku?p=Kaustisen toimipaikka

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Viimeksi muokattu: 25.3.2019