Hevostalouden perustutkinto

hevostenhoitaja

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

6.8.2019 -

Paikka

Kaustinen

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Hevostenhoitaja on hevosalan ammattilainen, joka huolehtii hevosten hyvinvoinnista erilaisissa olosuhteisssa ja käyttötarkoituksissa.

Kohderyhmä

Yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti perusopetuksen ja valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Yhteishaussa voivat lisäksi hakea muut vailla ammatillista tutkintoa olevat.

Käytännönläheinen hevostalouden perustutkintokoulutus soveltuu hevosten parissa työskentelemisestä kiinnostuneille.

Sisältö

Hevostalouden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).

Tutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3328289/reformi/tiedot

Toteutus

Hevostenhoitajaksi opiskellaan monipuolisessa hevosurheilukeskuksessa, jossa voit erikoistua raviurheiluun, kengittämiseen, valjastöihin, hevoskasvatukseen tai hevospalveluiden tuottamiseen. Opit mm. käsittelemään ja hoitamaan erilaisia hevosia, kengittämään ja valmentamaan eri-ikäisiä ravihevosia sekä opettamaan varsoja ajolle.
Koulutus sisältää opetuskokonaisuuden hevosten käyttäytymisestä, oppimisesta ja kouluttamisesta.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä hevosurheilun ammattilaisten kanssa. Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua alan kansainvälisyyteen työssäoppimisen tai opiskelijavaihdon kautta.

Lisätietoja

Hevostalouden perustutkinnossa ei ole määritelty erityisiä terveydentilavaatimuksia. Alalla työskentelyä kuitenkin edistää hyvä kunto työn kuormituksen takia. Erilaiset allergiat esim. eläin- ja pölyallergiat voivat olla este hevostenhoidon alalla työskentelylle.

Voit suorittaa hevostenhoitajatutkinnon myös yhdistelmäopintoina, jolloin suoritat hevostalouden perustutkinnon lisäksi lukion yhtä aikaa. Koulutus kestää tuolloin noin 4 vuotta. Lukio-opetus järjestetään Kaustisen lukiossa.

Asuminen viihtyisässä asutolassa on ilmaista!

Hevostenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin esim. agrologi (AMK), ympäristösuunnittelija (AMK), maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti tai maisteri.

Lisätietoja koulutuksesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Viimeksi muokattu: 22.1.2019