Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Datanomi

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

6.8.2019 -

Paikka

Kokkola

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Valmistuttuasi datanomiksi olet tietojenkäsittelyn ammattilainen. Työtehtävien mukainen nimikkeesi voi olla esimerkiksi tekninen myyjä, ohjelmoija, Web Designer, projektinvetäjä, kouluttaja tai IT-alan yrittäjä.

Tutkinnon suorittaneella datanomilla on hyvät ohjelmoinnin perusvalmiudet sekä hyvät valmiudet kehittyä vaativiin ohjelmointitehtäviin - esimerkiksi peliohjelmointiin, www-suunnitteluun ja kaupan alan ohjelmointitehtäviin.

Kohderyhmä

Yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti perusopetuksen ja valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Yhteishaussa voivat lisäksi hakea muut vailla ammatillista tutkintoa olevat.

Alalla työskentely vaatii ongelmanratkaisukykyä sekä luovuutta, joustavuutta ja luotettavuutta. Hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot ovat eduksi niin myynti- ja palvelutehtävissä kuin projektityöskentelyssä.

Sisältö

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 105 osp ja valinnaisia 40 osp. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon tutkintonimike on datanomi.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto sisältää kaksi osaamisalaa:
- käytön tuen osaamisala, datanomi
- ohjelmistotuotannon osaamisala, datanomi.

Tutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3328283/reformi/rakenne

Toteutus

Datanomiksi opiskellaan Kokkolassa Ammattikampuksella.

Opiskelet ohjelmointia ja tietokantoja, joita käytetään mm. verkkokaupoissa ja muissa sähköisissä palveluissa sekä graafisissa ohjelmissa. Ohjelmointikielinä ovat C++, PHP ja Java. Ohjelmistotuotannon osaamisalassa painottuvat ohjelmistotuotannon eri vaiheet: ohjelmiston määrittely, suunnittelu ja ohjelmiston toteuttaminen.

Näiden lisäksi opiskelet tietojärjestelmien hallintaa ja tietokoneiden ylläpitoa sekä oman alan tuotteiden palvelu- ja myyntitehtävissä toimimista.

Työssäoppimisjakson voit suorittaa myös ulkomailla. Yrittäjyysvalmiuksia sinun on mahdollista kehittää tietokonekorjaamossamme oikeiden asiakastöiden parissa.

Voit suorittaa samanaikaisesti ns. ammattilukio-opinnot, jolloin suoritat perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon ja lukion oppimäärän. Opiskelu kestää tällöin neljä vuotta.

Lisätietoja

Datanomin tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden.
Alan mahdollisia jatko-opintoja ovat esimerkiksi:
- Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely
- Tietojenkäsittelytiede, luonnontieteide kandidaatti ja filosofian maisteri
- Tietotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Lisätietoja koulutuksesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Viimeksi muokattu: 22.1.2019