Elintarvikealan perustutkinto

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

Paikka

Kokkola

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on elintarvikealan perustutkinnon suorittaminen. Osaamisaloina koulutuksessa on Lihantuotteiden valmistaja, Leipuri-kondiittori tai Elintarvikkeiden valmistaja.

Elintarvikkeiden valmistajan ammattiin opiskellessasi opit ruokavalmisteiden valmistusta, kasvisten ja kalan käsittelyä ja jalostusta sekä makeisten valmistusta. Perehdyt pakkaamiseen, varastointi- ja lähettämötoimintoihin, erityistuotevalikoimiin (ruokavalio, luomu sekä funktionaaliset), alan ympäristöosaamiseen sekä asiakaspalveluun. Saat hyvät perusvalmiudet tuotekehitykseen, jolla on suuri merkitys asiakaslähtöisessä toiminnassa.

Leipuri-kondiittoriksi opiskellessasi opiskelet ruoka- ja kahvileivän sekä konditoriatuotteiden valmistusta, jossa tarvitaan kone- ja laitetuntemuksen lisäksi myös hyvää kädentaitojen hallintaa. Perehdyt leipomon prosessilaitteisiin, raaka-ainetuntemukseen sekä pakkaus-, lähettämö- ja varastointijärjestelmiin.

Lihatuotteiden valmistajaksi opiskellessasi opiskelet lihanleikkausta, lihatuotteiden ja -valmisteiden valmistusta, sekä elintarvikepakkaamista. Lisäksi tutustut täyslihatuotteiden, kauppavalmiiden ja erikoistuotteiden valmistukseen. Perehdyt myös yritystoimintaan ja asiakaspalveluun.

Kohderyhmä

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon jo suorittaneet voivat hakeutua ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen.

Yhteishaun päättymisen jälkeen myös ilman opiskelupaikkaa olevat nuoret hakeutuvat koulutukseen jatkuvan haun kautta.

Sisältö

Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
Pakolliset tutkinnon osat
- Elintarviketuotannossa toimiminen
- Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito
- Elintarvikkeiden valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi työtehtävien/kiinnostuksen mukaan)
- Elintarvikkeiden myymälätoiminnot
- Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa
- Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa
- Pakkaustoiminnot
- Varastointi- ja lähettämötoiminnot

Ammattitaitoa täydentävät tutkinnonosat 35 osp

Toteutus

Koulutus kestää noin 2 vuotta ja se on kokoaikaista opiskelua. Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta. Koulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta, etätyöskentelyä ja verkko-opiskelua.

Lisätietoja

Ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä koulutusrahastosta. Katso hakukriteerit www.koulutusrahasto.fi

Lisätietoja koulutuksesta:
Opettaja Mia Händelin, 040 359 6216
Opettaja Marja-Leena Stengberg, 044 725 0173

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Viimeksi muokattu: 17.3.2018