Hyvinvointia elämäntapavalinnoilla

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Kesto

15.2.2019 - 4.5.2019

Paikka

Kälviä

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Hinta

250€ (yksittäinen viikonloppu 75€)

Kohderyhmä

Omasta hyvinvoinnista kiinnostuneet. Hyvä aloitus elämäntapamuutosta harkitseville.

Sisältö

Keskitymme hyvinvointiin vaikuttaviin tekijöihin kokonaisvaltaisesti. Kurssin pääpaino on ravinnon, liikunnan ja palautumisen kokonaisuudella. Kurssi sisältää kolme erillistä osiota:

15.-16.2. syömällä terve ja hyvä olo
Ravitsemussuositukset ja ravitsemuksellisesti terveellisen ruokavalion koostaminen. Pohdimme myös ruokaan liittyviä tunteita ja suhtautumista ravintoon. Kokonaisuus painottuu havainnollistaviin esimerkkeihin ja harjoituksiin.

15.-16.3. liikunnasta hyvinvointia
Selvitämme liikunnan vaikutuksia hyvinvointiin. Perehdymme terveysliikuntasuosituksiin ja pohdimme omaa liikkumista suhteessa suosituksiin. Teemme oman kuntoilusuunnitelman, joka ottaa huomioon sekä kestävyysliikunnan että lihasvoimaharjoittelun, unohtamatta jokaisen henkilökohtaista elämäntilannetta.

5.-6.4. palautumisen keinot
Mitä on palautuminen, mitä palautuminen ja uni merkitsevät hyvinvoinnille. Keskustelemme myös stressin vaikutuksesta elimistöön. Kokeilemme yksinkertaisia harjoituksia kehon rentouttamiseen.

4.5. kurssin päätös
Teemme mieltä ja kehoa hellivän retken lähimaastoon. Retkellä pysähdymme juomaan nokipannukahvit pienen välipalan kera. Matkaa emme kulje kilpailumielellä, vaan nauttien kaikilla aisteilla. Retken kesto 3-4 tuntia. Kurssin päätöspäivä on tarkoitettu vain niille, jotka osallistuvat kurssille.

Toteutus

Luennot ja käytännön harjoitteet. Voit osallistua pelkästään kurssiviikonloppuihin (pe-la kurssiviikonloppu 75€) tai osallistua koko kurssille (monimuoto-opetus 53h, itsenäinen työskentely 18h). Koko kurssille osallistuja täyttää teemaviikonloppujen välillä ravitsemus/liikuntapäiväkirjaa ja saa ryhmän sekä kouluttajan tukea ravitsemukseen ja liikuntaan liittyen. Kurssilta saa todistuksen.
Kurssilaiset kokoontuvat Kälviälle kurssiperjantaisin klo.16.30-20.00 ja lauantaisin 9.00-15.00. Kurssin päätöspäivä 4.5 klo.10.00-14.00.

Lisätietoja

Kouluttajana toimii työterveyshoitaja/ ttM, PT-opiskelija Carita Gustafsson-Tuhkunen. Caritalla on vankka kokemus oman harjoittelun pohjalta sekä työterveyshuollon elämäntaparyhmien vetäjänä. Terveyskasvatuksen maisterin opinnot, sivuaineena ravitsemustiede. Carita opiskelee parhaillaan myös Personal Trainer –kouluttajaksi.
Opiskelu edellyttää verkko-opiskelumahdollisuutta (tietokone/tabletti). Ryhmälle perustetaan oma suljettu facebook- ryhmä.
Koulutuksen hintaa sisältyy lounas lauantain kurssipäivinä Kälviällä. Koulutusmaksu laskutetaan kahdessa erässä. Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on mahdollista yöpyä kurssihotellissa.

Koulutuksen sisältöön liittyvissä asioissa: Carita Gustafsson-Tuhkunen, carita.gustafsson@outlook.com
Käytännön järjestelyt: Keski-Pohjanmaan kansanopisto, puh: 040 8085035/koulutussihteeri tai info.kansanopisto@kpedu.fi

Viimeksi muokattu: 22.1.2019