Himaset

Opetusmuoto

Lähiopetus

Laajuus

37 ov

Kesto

27.8.2018 - 31.5.2019

Paikka

Kälviä

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Tavoite

Himaset – kansanopistolinjalla keskityt opiskelemaan arjen taitoja, omaan hyvinvointiisi liittyviä asioita sekä vahvistat omaa ymmärrystäsi yhteiskunnan jäsenenä. Ymmärrät mitä asioita kuuluu kotona asumiseen ja siellä viihtymiseen, omaan hyvinvointiin sekä yhteiskunnan jäsenyyteen ja osallisuuteen. Tavoitteena on, että kehität arjen hallinnassa tarvittavia käytännön työtaitoja, yhteistyö- ja yhteiskuntavalmiuksia ja tiedonhankintaa. Harjoittelet näitä taitoja arkielämän tilanteissa. Opiskelet terveyteen ja ihmissuhteisiin liittyviä asioita. Perehdyt rahankäyttöön sekä miten tehdä lähiympäristöstä viihtyisä ja turvallinen. Opiskelet kotitaloutta käytännönläheisesti tekemällä oppien. Tavoitteena on, että vuoden aikana realistinen käsityksesi omasta osaamisestasi vahvistuu, omatoimisuutesi lisääntyy ja itseluottamuksesi kasvaa.

Kohderyhmä

Himaset – kansanopistolinja tarjoaa sinulle erityistä tukea tarvitseva henkilö eväitä itsenäiseen asumiseen. Oma motivaatiosi opiskella kotitalouteen ja kodinhoitoon, hyvinvointiin ja yhteiskuntaan liittyviä asioita on oleellista. Opiskelumotivaation lisäksi edellytämme sinulta valmiuksia toimia ryhmässä sekä kykyä työskennellä suhteellisen omatoimisesti.

Sisältö

Keskeisinä sisältöalueina ovat sosiaaliset taidot ja vuorovaikutus, ravitsemus ja ruokakulttuuri, kuluttaja ja muuttuva yhteiskunta, koti ja ympäristö. Jos asut kansanopistolla, harjoittelet iltaisin vapaa-aikaan liittyviä taitoja. Opiskelu on käytännönläheistä, vuorovaikutuksellista, ryhmässä tapahtuvaa mukavaa toimintaa.

Toteutus

Voit opiskella kansanopistolinjalla maanantaista perjantaihin vain päivisin tai sisällyttää vuoteen myös kansanopistolla asumisen. Asumista voidaan toteuttaa myös räätälöidyissä jaksoissa. Vuosi pyritään toteuttamaan sinun tarpeitasi vastaavaksi.

Lisätietoja

Ryhmässä on oma vastuuopettaja sekä ryhmäohjaaja. Oman henkilökohtaisen avustajan jokainen palkkaa tarvittaessa itse. Asuntolassa on ohjaaja sekä tarvittaessa yövalvonta. Kuljetuspalvelun opiskelijat hakevat kaupungilta itse.

Hinnat: 2 päivää 40€, 3 päivää 60€, 4 päivää 80€, 5 päivää 90€ sisältää opetuksen ja lounaan. Yöpyminen 20€/yö, sisältää ohjatun asumisen asuntolassa, päivällisen, iltapalan, aamupalan, vapaa-ajan ohjauksen iltaisin.

Linjalla on mahdollisuus opiskella opintosetelirahalla. Opintoseteliavustuksella alennetaan opintomaksuja.

Lisätietoja koulutuksesta: Sari Hiltunen, p. 040 8073512, sari.hiltunen(at)kpedu.fi
Kysy myös tutustumiskäyntejä!

Hakuaika 1.1.-31.5.2018

Hakuaika päättynyt

Viimeksi muokattu: 25.3.2019