Valokuvauksen perusteet

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Laajuus

22,5 op

Kesto

1.2.2019 - 31.1.2020

Paikka

Kälviä

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Hinta

1150 €

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on valokuvauksen perusteiden hallinta, sekä vankan alustan rakentaminen opiskelijan omalle kuvalliselle ilmaisulle ja valokuvalliselle pohdinnalle. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka haluavat vahvistaa valokuvausosaamistaan, valokuvan- ja valokuvauksen harrastajille , valokuvailmaisusta sekä oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille. Sisältö on sopiva myös laajempia opintoja harkitsevan aloitusopinnoiksi: tästä voi alkaa esimerkiksi 3-vuotinen, tutkintotavoitteinen opintoväylä.

Kohderyhmä

Suosituin valokuvauskoulutuksemme. Hakijoita tulee vuosittain eri puolilta Suomea. Koulutus on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

Sisältö

- kuvallisen ilmaisun perusteet
- digitaalinen työnkulku
- kontakti valokuvan traditioon
- valokuvauksen kenttä Suomessa
- kuva, kulttuuri ja yhteiskunta
- studiossa työskentely
- miljöössä työskentely

- kuvakerronnan perusteet
- tekijänoikeudet
- henkilökohtainen valokuvailmaisu
- portfolion valmistaminen
- lopputyönäyttely
Koulutuksen aikana valokuvausta ja valokuvan sisältöä lähestytään opiskelijan suunnasta. Jokainen työskentelee henkilökohtaisesti valitsemassaan kuvaympäristössä. Koulutuksen puitteissa campuksellamme voit irrottautua arjesta ja heittäytyä valokuvauksen maailmaan samanhenkisessä seurassa.

Soveltuu mainiosti aikuisille, jotka haluavat opiskella työn ohessa. Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Koulutus sisältää 10 lähijaksoa ja etäopiskelujaksot. Lähiopetus tapahtuu Keski-Pohjanmaan KansanOpistolla viikonloppuisin noin kerran kuukaudessa. Kesäkuussa ja heinäkuussa ei lähiajksoja. Etäjaksot muodostuvat ohjatusta verkko-opiskelusta nykyaikaisilla verkkoalustoilla ja kuvaustehtävistä, joita voi toteuttaa työn ohessa, viikonloppuisin ja lomamatkoilla. Kouluttajina toimivat asiantuntevat valokuvauskouluttajat ja vierailevat luennoitsijat. Lähijaksoilla työskentelemme campuksella ja sen ympäristössä, mm. ainutlaatuisen Vattajan hietikkoalueen merellisissä maisemissa.

Toteutus

Seuraava koulutus: 1.2.2019 - 31.1.2020. Koulutukseen liittyvän

näyttelyprojektin toteutus keväällä 2020.

Haku seuraavaan koulutukseen: 15.10.2018 - 15.1.2019. Huom! Katso hakuohje!
Valinnoista ilmoitetaan 20.1.2019 mennessä

Ensimmäinen lähijakso helmikuussa 2019
Koulutuksen laajuus: 600h (22,5 op)
Koulutuksen kesto:12kk
Koulutuksen hinta: 1150€ (sisältää lounaan lähiopetusjaksoilla)

Hakuohje:
Hakulomakkeen lisäksi toimitat ohjeiden mukaisen hakuportfolion. Sähköisen hakulomakkeen lähettäneille toimitetaan hakuportfolio-ohjeet sähköpostilla. Tarvittaessa lisätietoa osoitteesta jari.eklund(at)kpedu.fi.

Lisätietoja

Opiskelijoilla mahdollisuus majoittua edullisissa hostel-tason huoneissa campuksella. Aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. Hyvin varustettu pimiö ja studio myös käytössä, sopimuksen mukaan.

Hakuaika päättyy

Viimeksi muokattu: 22.1.2019