Akupunktiohoitaja, Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion perusteet

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Laajuus

86 op

Kesto

Paikka

Kälviä

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Hinta

5550 €

Tavoite

Tavoitteena on oppia ammattimainen akupunktiohoitotyö. Koulutus antaa valmiudet ammattimaiseen akupunktiohoitotyön harjoittamiseen.

Kiinalainen lääketiede on tiede, jonka juuret ovat kaukana historiassa. Jo yli 2000 vuotta sitten sen teoriat muodostivat eheän kokonaisuuden ja hoitokeinot olivat hienostuneita ja pitkälle kehittyneitä. Kyse ei kuitenkaan ole mistään muinaismuistosta, vaan kiinalaisen lääketieteen teorioita on kehitetty, uudistettu ja tarkennettu kautta aikojen nykypäiviin saakka. Tänä päivänä käsissämme on elävä lääketieteen ala, jolla on paljon annettavaa osana terveydenhuoltoamme.

Akupunktio on Kiinan ulkopuolella käytetyin kiinalaisen lääketieteen hoitomuodoista. Hoito perustuu aina potilaalle tehtyyn tarkkaan tutkimukseen, jonka pohjalta kulloinkin käytettävät akupunktiopisteet ja pistotekniikat valitaan. Vaikka akupunktiota on Suomessa perinteisesti käytetty lähinnä erilaisten kiputilojen hoitamiseen, on sen käyttöalue todellisuudessa huomattavasti laajempi. Ihmisen omaa puolustuskykyä vahvistavana se tehoaa hyvin mm. moniin tulehdustauteihin, joiden hoitamiseen koululääketieteellä ei toistaiseksi ole mitään keinoja. Kaiken kaikkiaan akupunktio on tehokas koululääketiedettä täydentävä hoitomuoto, jolla on toivottavasti tulevaisuudessa tärkeä rooli myös julkisessa terveydenhuollossa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille.

Sisältö

- Kiinalainen ideologinen ajattelu ja peruskäsitteistö
- Kiinalaisen lääketieteen perusteoriat
- Diagnostiikka
- Akupunktio ja moksibustio

Toteutus

Koulutus on monimuoto-opiskelua, joka sisältää 84 lähiopetuspäivää. Lähiopetusjaksoja on keskimäärin 8 vuodessa. Yhteensä koulutus sisältää 896 tuntia lähiopetusta. Lisäksi koulutukseen kuuluu 1484 tuntia ohjattua etäopiskelua sekä itsenäistä materiaalin opiskelua. Koulutuksen laajuus on 57 ov, 86 op.

Koulutuksen aikataulu: 22.-24.1.2016, 26.-28.2.2016, 8.-10.4.2016 ja 20.-22.5.2016
Syksyn 2016 aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutus on käynnistynyt.

Lisätietoja

Koulutuksen hinta sisältää opetuksen, luentomateriaalin sekä lounaan lähiopetusjaksoilla. Koulutusmaksu laskutetaan kuukausierissä.
Kouluttajana toimii Tero Inkeri.

Seuraava koulutus tulossa hakuun syksyllä 2019.

Lisätiedot koulutuksesta:
koulutussihteeri Seija Prittinen, p. 040 808 5035

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Tulossa hakuun, ks. lisätiedot

Viimeksi muokattu: 22.1.2019