Intohimo elokuvaan: #FilmHappyning

Opetusmuoto

Lähiopetus

Laajuus

54t

Kesto

3.10.2019 -

Paikka

Kokkola

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Hinta

65€ /10€

Kohderyhmä

Mahdollisimman laaja yleisö, nuoret, opiskelijat, työssäkäyvät ja eläkeläiset

Sisältö

#FilmHappyning on kuin pieni elokuvakerho ja filmifestivaali kompaktisti kerran kuussa.
Edellisen lukukauden #Filmiviikonloput jatkuvat nyt tiivistettynä pakettina uusilla aiheilla ja uudella nimellä #FilmHappyning. Syys- ja kevätkaudella kerran kuussa Kokkolassa Mediakeskus LIME:n studioteatteri tarjoaa mainion, intiimin ja ajanmukaisen tilan alustuksille, yhteiskatsomisille ja keskusteluille. Filmihistoria ja nykypäivä limittyvät suloiseksi sekamelskaksi. Mitä elokuva on, tuo taiteen ja viihteen ihana rakkauslapsi? Kurssilla ei mikään elokuvallinen ole vierasta. Sata vuotta elokuvaa poimintoina huipulta huipulle, lajityypistä lajityyppiin. Aihetta katsotaan niin suuren yleisön kuin kritiikin silmin. Pääosassa on elokuvan ilo, valkokankaan tuoma nautinto. Mukaan voi hyvin tulla, vaikka ei olisi aiemmin osallistunut #Filmiviikonloppuihin.

Luvassa on:
Persoonallisia poimintoja elokuvahistoriasta, näyttelijä- ja tähtimuotokuvia, lajityyppejä musikaalista westerniin, rakkauselokuvasta film noiriin, kulttielokuvista suomifilmiin, näkökulmia elokuvan vastaanottoon ja kritiikkiin.

Toteutus

Kaikki #FimHappyning- kerrat kokoonnumme Kokkolassa Mediakeskus LIME:llä (Talonpojankatu 6, 67100 Kokkola) klo.17.00-21.30

Aikataulu syksy 2019
3.-4.10. (Huom! Aloituskerralla to ja pe-illat.)
7.11. ja 5.12.

Aikataulu kevät 2020
9.1., 6.2., 5.3., 2.4., 7.5

Lisätietoja

Johdattelijana aiheeseen toimii Hannu Björkbacka, Keskipohjanmaan pitkäaikainen elokuva-arvostelija, Suomen arvostelijain liiton ja kotimaisen elokuvan Jussi-palkinnot jakavan Filmiauran jäsen.

Koko kurssin hinta 65€ tai yksittäiset #FilmHappyning- illat 10€ / ilta.
Ensimmäinen kokoontuminen on kaksi iltaa peräkkäin 3.-4.10., 20€

Ilmoittautuminen päättyy 19.10.2019

Viimeksi muokattu: 25.3.2019