Hierojan ammattitutkinto

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Laajuus

Henkilökohtaistetaan

Kesto

Paikka

Kokkola

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus

Hinta

800 €

Tavoite

Tutkinto tuottaa terveydenhuollon nimikesuojatun koulutetun hierojan kelpoisuuden. Koulutettu hieroja merkitään terveydenhuollon ammattihenkilöistä pidettävään Valviran rekisteriin. Hierojana teet työtä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan, liikunnan ja hyvinvointialan yhteisöissä. Hierojat työskentelevät vaihtelevissa työympäristöissä, esimerkiksi hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, kylpylöissä, liikuntakeskuksissa, asiakkaiden työpaikoilla ja kodeissa.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu hierojan ammatista kiinnostuneille aikuisille. Opinnot on mahdollista suorittaa myös työn ohella.

Sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

- Hierojana toimiminen
- Hieronta hoitotapahtumana
- Hieroja yrittäjänä
Valinnaiset tutkinnon osat, vaihtoehtoisesti seuraavista tutkinnoista (tutkinnon suorittajan on valittava yksi tutkinnon osa):
- Tutkinnon osa hierojan erikoisammattitutkinnosta
- Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta
- Tutkinnon osa liikunnanohjauksen perustutkinnosta
- Tutkinnon osa liikunnan ammattitutkinnosta
Tutkinnon perusteet http://bit.ly/2c9HXXR

Toteutus

Näyttötutkintoon valmistavat koulutukset on mahdollista suorittaa myös työn ohessa monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, työssä oppimista sekä etä- ja itsenäistä opiskelua. Lähiopiskelu toteutetaan päivisin, mutta joidenkin tutkintojen osalta lähiopetusta on myös iltaisin ja lauantaisin. Tutkinnon suorittamista varten jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma, jossa sovitaan opintojen etenemisestä ja laajuudesta. Suunnitelmassa huomioidaan aikaisemmin työkokemuksen ja koulutuksin hankittu osaaminen. Jos opiskelijalla on runsaasti hankittua osaamista tiettyyn tutkinnon osaan liittyen, voi hän edetä tutkinnon suorittamiseen näyttötutkintona jopa ilman valmistavaan koulutukseen osallistumista. Keskimääräinen tutkinnon suorittamisaika on vuodesta puoleentoista vuoteen. Voit suorittaa koulutuksen ja tutkinnon henkilöstö-, oppisopimus-, omaehtoisena tai työvoimakoulutuksena.

Lisätietoja

Osallistujilta peritään lisäksi tutkintomaksu 58 €.
Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Tarja Ingman, p. 040 808 5096
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Seuraavan koulutuksen alku ei vielä tiedossa

Viimeksi muokattu: 16.12.2017