Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

kokki tai tarjoilija

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Laajuus

henkilökohtaistetaan

Kesto

Paikka

Kokkola

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen.

Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia mm. asiakaspalvelussa, valmistella tai valmistaa toimipaikan tuotteita tai palveluja myyntiä varten sekä myydä tuotteita tai palveluita sekä rekisteröidä myyntiä.

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki mm. tuntee eri raaka-aineet sekä elintarvikkeet, osaa valmistaa terveellistä, maukasta sekä ravitsevaa ruokaa (mukaan lukien erityisruokavaliot), tekee yhteistyötä työryhmässä toimiessaan ruoanvalmistustehtävissä ja asiakaspalvelussa, hallitsee hygieniaosaamisen.

Työpaikkoina voivat olla esim. suurkeittiöt, erilaiset lounas- ja henkilöstöravintolat, kahvilat tai cateringalan yritykset.

Kohderyhmä

Henkilöille, jotka haluavat työskennellä ruoanvalmistus- tai asiakaspalvelutehtävissä hotelli-, ravintola- tai suurtalousalalla joko valmistuen uuteen ammattiin tai syventäen olemassa olevaa ammattitaitoa.

Sisältö

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).

Toteutus

Koulutus kestää noin 1-2 vuotta. Aikaisemmin hankittu osaaminen otetaan huomioon, ja näin henkilökohtaistaminen vaikuttaa opintojen sisältöön ja kestoon.

Monimuotokoulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta, etätyöskentelyä ja verkko-opiskelua.

Lisätietoja

Ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä koulutusrahastosta. Katso hakukriteerit www.koulutusrahasto.fi

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Lisätietoja oppisopimuksesta:
Anne Brandt, p. 040-3596 241

Lisätietoja koulutuksesta:
kouluttaja Leena Roukala, p. 040 808 5069

Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus
Liiketalous ja yrittäjyys
Närvilänkatu 8, 67100 Kokkola

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Viimeksi muokattu: 20.1.2018