Elintarvikealan perustutkinto

elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori tai lihatuotteiden valmistaja

Opetusmuoto

Lähiopetus

Laajuus

180 osp

Kesto

14.8.2017 - 31.5.2020

Paikka

Kokkola

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia elintarvikkeiden tai lihatuotteiden valmistajana tai leipuri-kondiittorina mm. elintarviketeollisuudessa, vähittäiskaupan palveluksessa, liha-, valmisruoka-, kalanjalostus-, makeis- ja virvoitusjuomateollisuudessa, leipomoissa, konditorioissa ja myllyteollisuudessa, kasviksia, marjoja, yrttejä jne. jalostavissa pienyrityksissä, kotileipomoissa, pitopalvelu- ja kahvila-konditoriayrityksissä. Myös itsenäisenä yrittäjänä toimiminen on tutkinnon suorittamisen jälkeen mahdollista.

Kohderyhmä

Opiskelupaikkaa vailla olevat hakijat.

Sisältö

Ammatillisena peruskoulutuksena suoritettava perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osaamispistettä), yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osaamispistettä). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Ammatillisessa peruskoulutuksessa opiskelija voi yksilöllisesti sisällyttää perustutkintoonsa enemmän tutkinnon osia, jos se on tarpeellista työelämän alakohtaisten tai paikallisten ammattitaitovaatimusten tai opiskelijan ammattitaidon syventämisen kannalta.

Elintarvikealan perustutkinto sisältää neljä osaamisalaa: elintarviketeknologian osaamisalan (elintarvikkeiden valmistaja), leipomoalan osaamisalan (leipuri-kondiittori), liha-alan osaamisalan (lihatuotteiden valmistaja) ja meijerialan osaamisalan (meijeristi). Näistä kolme ensimmäistä vaihtoehtoa on tarjolla Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa .

Toteutus

Elintarvikealan perustutkinnossa on kolme vaihtoehtoista osaamisalaa: elintarvikkeiden valmistaja, lihatuotteiden valmistaja ja leipuri-kondiittori . Osaamisalan valinta tapahtuu ensimmäisen opiskeluvuoden keväällä.

Elintarvikkeiden valmistajan ammattiin opiskellessasi opit ruokavalmisteiden valmistusta, kasvisten ja kalan käsittelyä ja jalostusta sekä makeisten valmistusta. Perehdyt pakkaamiseen, varastointi- ja lähettämötoimintoihin, erityistuotevalikoimiin, alan ympäristöosaamiseen sekä asiakaspalveluun. Saat hyvät perusvalmiudet tuotekehitykseen, jolla on suuri merkitys asiakaslähtöisessä toiminnassa.

Leipuri-kondiittoriksi opiskellessasi opiskelet ruoka- ja kahvileivän sekä konditoriatuotteiden valmistusta, jossa tarvitaan kone- ja laitetuntemuksen lisäksi myös hyvää kädentaitojen hallintaa. Perehdyt leipomon prosessilaitteisiin, raaka-ainetuntemukseen sekä pakkaus-, lähettämö- ja varastointijärjestelmiin.

Lihatuotteiden valmistajaksi opiskellessasi opiskelet lihanleikkausta, lihatuotteiden ja -valmisteiden valmistusta, sekä elintarvikepakkaamista. Lisäksi tutustut täyslihatuotteiden, kauppavalmiiden ja erikoistuotteiden valmistukseen. Perehdyt myös yritystoimintaan ja asiakaspalveluun.

Lisätietoja

Tutustu koulutukseen - katso alan esittelyvideo:

Leipuri-kondiittori: https://www.youtube.com/watch?v=ApaNdHHQ1qE&list=PLUnXHRFo4oY94fuAOQEzmuw92rwo-dCu9&index=14

Elintarvikkeiden tai lihatuotteiden valmistaja: https://www.youtube.com/watch?v=HLKzrkJ2oCI&list=PLUnXHRFo4oY94fuAOQEzmuw92rwo-dCu9&index=15

Lisätietoja koulutuksesta:
opinto-ohjaaja Tapio Oinas, p. 040 808 5090

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at) kpedu.fi

0:00 / 0:00

Viimeksi muokattu: 23.8.2017