Hevostalouden perustutkinto

hevostenhoitaja

Opetusmuoto

Lähiopetus

Laajuus

180 osp

Kesto

14.8.2017 - 31.5.2020

Paikka

Perho

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Hevostalouden perustutkinto on käytännönläheinen koulutus hevosten parissa työskentelemisestä kiinnostuneille. Hevostenhoitaja on hevosalan ammattilainen, joka huolehtii hevosten hyvinvoinnista erilaisissa olosuhteisssa ja käyttötarkoituksissa.

Työ vaatii asiakaspalveluhenkisyyttä, sitoutumista ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Hyvä fyysinen kunto helpottaa työskentelyä vaihtelevissa työolosuhteissa.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia mm. hevostenhoitajana, hevosharrasteohjaajana tai itsenäisenä yrittäjänä hevospalveluja tuottavassa yrityksessä (harrastetallit, ratsastuskoulut, vaellustallit) tai erilaisilla talleilla (siittolat, oriasemat, valmennustallit).

Kohderyhmä

Opiskelupaikkaa vailla olevat hakijat, joilla on jo suoritettuna jokin ammatillinen tutkinto.

Sisältö

Hevostalouden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp).

Hevostaitojen ja tallitöiden opiskelun lisäksi koulutuksessa voi erikoistua hevosharrastepalvelujen tuottamiseen tai hevoskasvatukseen tai valita opintoja monipuolisesti. Hevosharrasteohjaajaopinnoissa harjoittelet mm. ratsastusta, ratsastuksen ohjaamista ja ratsastusretkien järjestämisestä. Valinnaisopinnoissa voit erikoistua esimerkiksi kilpahevosten hoitamiseen, hevosten kanssa luonnossa liikkumiseen tai ratsastustaidon kehittämiseen.

Hevoskasvatusopinnoissa harjoitellaan mm. varsojen ja siitoshevosten hoitoa, ratsastusta ja ajamista monipuolisesti.

Toteutus

Hevostenhoitajaksi opiskellaan Perhon toimipaikassa, jossa opit työskentelemään erilaisissa hevostenhoito- ja asiakaspalvelutehtävissä ratsastuskoulussa, täyshoitotallissa ja varsapihatossa. Opinnot sisältävät työssäoppimisjaksoja erilaisilla talleilla (esim. Ratsastuskoulut, vaellustallit, siittolat, oriasemat). Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua alan kansainvälisyyteen työssäoppimisen tai opiskelijavaihdon kautta.

Opiskelijoilla on mahdollisuus valita myös lukio-opintoja haluamassaan laajuudessa: joko koko lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto (Hevostalouden polku) tai vain ylioppilastutkinnon edellyttämä määrä lukio-opintoja (Kaksoistutkinto). Lukio-opintoihin on vaihtoehtoisesti mahdollista sisällyttää 2 hevostalouden perustutkinnon osaa (Hevosharrastajan polku).

https://peda.net/perho/lukio/hakijalle

Lisätietoja

Hevostalouden perustutkinnossa ei ole määritelty erityisiä terveydentilavaatimuksia. Alalla työskentelyä kuitenkin edistää hyvä kunto työn kuormituksen johdosta. Erilaiset allergiat (esim. eläin- ja pölyallergiat) voivat olla este hevostenhoidon alalla työskentelylle.

Hevostenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden.

Lisätietoja koulutuksesta:
Hakijapalvelut 040 808 5010

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kped

Hakuaika päättynyt

Viimeksi muokattu: 24.10.2017