Hevostalouden perustutkinto

hevostenhoitaja

Opetusmuoto

Lähiopetus

Laajuus

180 osp

Kesto

14.8.2017 - 31.5.2020

Paikka

Kaustinen

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Hevostenhoitaja on hevosalan ammattilainen, joka huolehtii hevosten hyvinvoinnista erilaisissa olosuhteisssa ja käyttötarkoituksissa.

Kohderyhmä

Opiskelupaikkaa vailla olevat hakijat, joilla on jo suoritettuna jokin ammatillinen tutkinto.

Käytännönläheinen hevostalouden perustutkintokoulutus soveltuu hevosten parissa työskenelemisestä kiinnostuneille.

Alalla työskentelyä kuitenkin edistää hyvä kunto työn kuormituksen takia. Erilaiset allergiat esim. eläin- ja pölyallergiat voivat olla este hevostenhoidon alalla työskentelylle.

Sisältö

Hevostalouden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp).

Toteutus

Hevostenhoitajaksi opiskellaan monipuolisessa hevosurheilukeskuksessa, jossa voit erikoistua raviurheiluun, kengittämiseen, valjastöihin, hevoskasvatukseen tai hevospalveluiden tuottamiseen. Opit mm. käsittelemään ja hoitamaan erilaisia hevosia, kengittämään ja valmentamaan eri-ikäisiä ravihevosia sekä opettamaan varsoja ajolle.
Koulutus sisältää opetuskokonaisuuden hevosten käyttäytymisestä, oppimisesta ja kouluttamisesta.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä hevosurheilun ammattilaisten kanssa. Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua alan kansainvälisyyteen työssäoppimisen tai opiskelijavaihdon kautta.

Lisätietoja

Hevostalouden perustutkinnossa ei ole määritelty erityisiä terveydentilavaatimuksia. Alalla työskentelyä kuitenkin edistää hyvä kunto työn kuormituksen takia. Erilaiset allergiat esim. eläin- ja pölyallergiat voivat olla este hevostenhoidon alalla työskentelylle.

Voit suorittaa hevostenhoitajatutkinnon myös yhdistelmäopintoina, jolloin suoritat hevostalouden perustutkinnon lisäksi lukion yhtä aikaa. Koulutus kestää tuolloin noin 4 vuotta. Lukio-opetus järjestetään Kaustisen lukiossa.

Hevostenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin esim. agrologi (AMK), ympäristösuunnittelija (AMK), maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti tai maisteri.

Lisätietoja koulutuksesta:
opinto-ohjaaja Eliisa Koivukoski, p. 044 725 0666

Muun henkilöstön yhteystiedot (valitse toimipaikaksi Kaustisen toimipaikka)
http://www.kpedu.fi/yhteystiedot/henkilöhaku?p=Kaustisen toimipaikka

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Hakuaika päättynyt

Viimeksi muokattu: 24.10.2017